Jesli chodzi o Lanosa najmniejszy silnik to 1.4 ale to jest straszny paliwozerny mół
Bzdury piszesz, jechałeś takim kiedyś? Tak się składa, że długi czas takim jeździłem i w zasadzie w każdej chwili mogę się przejechać
![Razz :P]()
Nie można nazwać go mułem w porównaniu chociażby do 1.4 75KM Reanault Megane, którym też jeździłem i różnica jest widoczna na korzyść Lanosa... Jedynie z tą paliwożernością zgodziłbym się bo w mieście wyjdzie tak 8-9l i jak na ten silnik to pewnie litr za dużo, ale Ty chyba paliwożernych aut nie widziałeś
![Razz :P]()
Co do opłat to liczy się też marka i model, Lanos pod tym względem będzie dobrym wyborem, podobnie też polo czy jakiś mały fiacik. Polecam Ci Lanosa bo sam nim jeżdżę i narzekać nie mogę, z gazem to fajnie wychodzi, mimo, że mam starą instalację i troche czasem strzeli
![Very Happy :D]()
no i jest 1.5 16-zaworowy, czyli ten najgorszy
nie odczujesz na nim utraty mocy, nawet przy starej instalacji, naprawdę fajnie to współpracuje... niby lepszy pod względem awaryjności zwykły 1.4 lub 1.5, ale czuć utratę mocy bo tak się składa, że też takowym (1.5) jechałem (w ogóle to lanosami różnymi się najeździłem ^^). Ale powiedzmy sobie jasno - te silniki są baaardzo mało awaryjne i w zasadzie tutaj dużego znaczenia nie ma czy jest to zwykła głowica czy 16V. Dodam jeszcze, że ten 1.6 16V ma tylko 6 kucy więcej, a spali do litra więcej, tak przynajmniej słyszałem z porównania od kolegi...