Samochod za ok 2k

26 Mar 2008, 11:29

Witam. Wlasnie zdalem prawo jazdy i chce kupic jakies auto na poczatek. Mysle, ze golf II bedzie odbrym wyborem tylko za jaka cene mozna go kupic? CHodzi mi o 13 benzyna badz diesel 1,6 zeby malo palil. Ekonomia na pierwszym miejscu.... Prosze o pomoc. Moga byc tez propozycje innych aut.
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

26 Mar 2008, 12:12

Golf 2 to bardzo dobry i ekonomiczny samochód. Mój ojciec jeździ tym golfem i spisuje się bardzo dobrze (silnik diesla 1.6).Spalanie w mieście to ok5,5l a na trasie poniżej 5l. Dobrego i zadbanego golfa 2 z silnikiem diesla można kupić za ok2,5 tys.
NISSAN SUNNY 2.0 DLX Diesel
sox91
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

26 Mar 2008, 15:46

ja wzialbym golfa 2 i przerobil na gaz wtedy autobedzie potwornie ekeonomiczne ale jego glowna zaleta jest niezniszczalny silnik.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Mar 2008, 15:58

Oczywiście. Golfik II generacji będzie bardzo dobrym rozwiązaniem, ale ja jednak postawiłbym na diesla.

Jeśli ciekawią Cię jeszcze inne propozycje aut do ok 2000 to poszukaj w tym dziale. Niedawno był temat o autach do 2 tysięcy.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

26 Mar 2008, 16:31

Wiesz co za 2k to raczej złom a nie auto;] Ale jeśli chodzi to raczej tego Golfa weź bo to solidne niemieckie auto;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

29 Mar 2008, 15:44

za 2 tys. to kupisz jedynie wrak, a nie samochód. To jest moje zdanie. Do zbieraj jeszcze i kup coś lepszego.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...
    Audi e-tron GT concept - napęd, wydajność i zasięg
    434 kilowaty (590 KM) mocy systemowej – to imponujący jak na w pełni elektryczne auto wynik. Do przedniej i do tylnej osi dopasowano dwa osobne silniki elektryczne. Oba to pracujące non-stop silniki synchroniczne. Moment ...

29 Mar 2008, 15:47

Fakt lepiej się wstrzymaj bo za 2 tys ciężko będzie ci kupić autko
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

30 Mar 2008, 09:10

ale na poczatek dobrze kupić grata i sie wyżyć na nim niż ma kupić drogi samochód i go rozwalić.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna