Samoczynne włączanie się alarmu w Freelander I

06 Wrz 2011, 15:27

od tygodnia mam problem z alarmem,samoczynnie bez powodu sie zalancza.czy ktos moze cos doradzic?
czy takie problemy stwarzaja jak land rover jest przelozony i zarejestrowany w anglii?
gabriel
Nowicjusz

29 Paź 2011, 15:17

jak to wersja 3D i zdejmowałeś dach to może coś się na wyłączniku alarmu pogmatwało, albo go źle złozyłeś;D
olo
byolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Paź 2011, 16:46

"napisze jak ma się sprawa z alarmem , według mnie powodem samo włączania się alarmu była wilgoć ( ponieważ czujnik był bardzo mokry wręcz zwisały krople wody ), po zdjęciu listwy przy szyberdachu można wystarczająco odchylić podsufitkę aby dojść rękom do czujnika ruchu który jest zamontowany właśnie za szyberdachem . Wypiąłem kostke (przewód ) z tego czujnika i teraz mogę zamknąć pilotem i alarm się nie uruchamia sam . Autko w dalszym ciągu jest zabezpieczone bo nadal działa nie działa tylko czujnik ruchu w wewnątrz auta . To tak jak by kiedyś miał taki problem z alarmem znajdę troszkę czasu to zrobię fotkę i wstawię Pozdrawiam Mr. Green jak by ktoś mógł przetłumaczyć co mądrego o tym pisze http://www.myfreelander.co.uk/Electrical/elecprobs4.htm" kolega poczyta ja miałem podobny problem może akurat tak jest u ciebie :wink:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

27 Lis 2011, 16:47

Problemem mogą być włączniki lub czujnik ruchu. Zapraszam do siebie napewno naprawimy problem. Oczywiście jeżeli jesteś z Dolnegośląska jestem z okolic Wrocławia
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery