Samurai 1.3i

05 Gru 2010, 22:20

witam
mam problem z wtryskowcem a dokladnie mowiac z monowtryskiem
po odpaleniu dopoki chodzi na ssaniu wkreca sie normalnie na obroty lecz gdy tylko ssanie sie wylaczy po dodaniu gazu najpierw sie przydusza a dopiero potem wkreca na obroty
po zdjeciu rury od filtra powietrza zobaczylem ze paliwo leje sie na przepustnice a wydaje mi sie ze powinna robic sie mgielka.Myle sie czy wszystko jest ok?
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

20 Kwi 2011, 09:02

Ja mam identyczny problem silnik po dodaniu gazu muli sie. Jedyne co udalo mi sie znalesc to na innym forum ktos mial podobny problem i u niego pomoglo zrobienie nowej masy od silnika, niestety u mnie to nie pomoglo. Ide walczyc dalej z tym, jesli uda mi sie to naprawic postaram sie jak najszybciej opisac co powodowalo usterke. Jesli ktos ma podobny problem i znalazl rozwiazanie prosze o jakies info na ten temat :)
Dzony
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Kwi 2011, 11:37

sprawdź sobie czujnik podciśnienia i czujnik temperatury dla kompa
mogą dawać takie objawy, nie znam danych dotyczących wartosci ale muszą się różnić wskazaniami na ciepłym i zimnym silniku
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Kwi 2011, 12:12

pare lat auto ma ?
to sprawdz czy "oddech" z odpowietrzenia skrzyni korbowej/odmy/
go nie zatruwa :mrgreen:
i czy iskra ok i styk czujnika temperatury

a z wtryskiwacza mgiełka to leciała ale kiedyś - tylko wtedy auto słabo jechało
czy nie pamietasz tego ?
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2011, 22:08

Dzieki, to byl czujnik temperatury :) kosztowal mie 30 zl i rozwiazal moj problem :D
Dzony
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce
    Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...
    Przyszłość należy do samochodów na wodór
    Wyniki najnowszych badań przeprowadzonych przez KPMG pokazują, że na samochody z napędem wodorowym czeka świetlana przyszłość. Ponad połowa polskiej kadry zarządzającej uważa, że takie pojazdy są obecnie trendem numer jeden ...