SEAT IBIZA 1.4i Zalewa, czarne świece, zamula, spalanie

22 Lut 2010, 21:54

Witam od dosc dawna borykam sie z ciezkim problem.
Otoz auto moje ma niby najechane ok 175 km (w co do konca nie wierze)

Zostalo w nim wymienione:
SONDA
FILTR POWIETRZA
KABLE WN
ŚWIECE
CZUJNIK TEMPERATURY
CZUJNIK HALLA

WIELOKROTNIE BYL USTAWIANY ZAPLON

NA VAG'u NIE WYKAZUJE JUZ ZADNYCH BLEDOW

Problem polga na tym ze auto poprsotu ma malo mocy i za duzo pali i ze tam powiem brzydko ZAMULA
P
o wykreceniu -> wyczyszczeniu ->wkrecenmiu świec w odwrotnej kolejnosci auto chodzi o wiele lepiej ale potem znow wszystko wraca dp 'normy" czyli generalnie chodzi jakby mial z 30 km mniej a przez to pali jak smok!

Kwestia taka co dalej robic ... polecono mi wymienic kopulke i filtr paliwa ale tak z tego co mi powiedzial mechanik kopulka jest w porzadku a poki co nie mam jak wymienic filtru paliwa ... noa lez drugiej strony tak jak mowie wykrece przeczyszcze i wkrece swiece to chodi super ale potem juz klapa

Tak samo bylo tuz po zakupie nowych swiec... chodzil rewalcyjnie ale ze tak powiem jesgo POWER zniknal po 3 dniach i byl znow jak żółw!

POMOCY! juz wystawilem cala mase postow zrobilem jzu tyle rzeczy ale to nic nie daje ... a z kazda wydana zlotowka fakt fake dochodze do co roz to nowych odkryc i mozliwych postepow bo teraz moje domysly kieruja sie ku temu ze go poprsotu zalewa i swiece robia sie czarne no tak ale czemu tylko dwie a nie cztery?

:arrow: KROTKI FILMIK O MOICH ŚWIECACH (a raczej o ich stanie)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SXwcvQAKEko[/youtube]

a noi co moze byc ze tak powiem przyczyna tego oto zalewania przeczytalem juz tez cala mase postow nawet na tym forum - problemy sa podobne ale ludziom pomaga to co ja juz zrobilem. Prosil bym o wskazowki
Ostatnio edytowany przez hary, 23 Lut 2010, 01:59, edytowano w sumie 1 raz
:)
hary
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • 23 Lut 2010, 12:14

Pozostało sprawdzenie wtrysków
    MatiHonda
    Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska