Seat Ibiza

23 Paź 2010, 16:34

Witam! Na tym forum przerobiłem już chyba wszystkie samochody jakie mnie interesowały, poprzez Audi A3, Focusa, Fiata Stilo, Nissana Almere, Golfa 4 czy Peugeot 206. Ale o pewnym fajnym autku zapomniałem wspomnieć. Dokładniej mówiąc chodzi o Seata Ibize. Powiedzcie mi czy warto kupić to autko. Zastanawiam się nad modelem z lat 1999-2020, ale czy nie lepiej dołożyć troszkę więcej i kupić młodszy model? Chciałbym aby autko było w dieslu, miało przynajmniej te 90 KM i klimatyzację (rewelacja gdyby był klimatronik).

Bardzo proszę o poradę.Jeśli Seat (to z który rocznik), jeśli coś innego to co?
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

23 Paź 2010, 18:11

A ile masz funduszy?Będzie łatwiej coś doradzić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Paź 2010, 18:24

Na chwilę obecną mam 7 tysięcy, ale docelowo chciałbym przeznaczyć na zakup auta kwotę do 16 tysięcy...
dominiqs
Początkujący

23 Paź 2010, 23:13

dominiqs napisał(a):Zastanawiam się nad modelem z lat 1999-2020

To przyjdzie Ci trochę poczekać :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

24 Paź 2010, 09:12

O pieniądze się nie martwię gdyż lada moment spłyną mi z odszkodowania:) Więc jak z tym autem...?:P
dominiqs
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...