Seat Toledo MK2 - Brak dzwięku świateł przy otwartych drzwia

16 Sie 2014, 19:47

Cześć,

Mój problem polega na tym że prawdopodobnie mam uszkodzony mikro przełącznik w zamku drzwi od strony kierowcy i kiedy zostawie włączone światła ale zgasze silnik i otworze drzwi nie ma żadnego dzwięku o tym że światła są włączone. Nie działa równiez światło na podsufitce czyli ten tryb kiedy otwieram drzwi to światło powinno sie samo zapalić i zgasnąć kiedy drzwi zamykam.

Wiem że musze rozebrac panel drzwi i zdjąc metalową osłone szyby co nie jest problemem ale nie wiem jak zdemontowac zamek i nie wiem o jaki dokładnie przełącznik chodzi. Macie może jakies poradniki?

Dzięki.
madakaczka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo MK2
Silnik: 1.9TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Sie 2014, 11:52

Musisz wyciągnąć zamek i rozłożyć go na pół będziesz wtedy widział mikrostyk.

Mikrostyk powinien wyglądać tak jak na załączonym obrazku.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

02 Wrz 2014, 00:40

zamka nie trzeba rozbierać na pół (jesli ja czegos nie wiem to sie nie wypowiadam, zeby nie wprowadzac ludzi w błąd). mikro odpowiedzialne za oswietlenie wnetrza oraz brzeczek jest na zewnatrz zamka na dwoch przewodach: czerwonym i niebieskim.
Waqa
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 21 06 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Bora i Golf 4
Silnik: AJM, AKQ
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
    To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...
    Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...