.jiGsaw,
Ogladnij jeszcze raz test

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
.AreBie napisał(a):jiGsaw... skończ z tą swoja "logika" bo masz mózg zniszczony przez sterydy kulturysto amatorze i jakieś herezje wygłaszasz.
Jeśli chodzi o napęd AWD w autach osobowych to Subaru, Audi (nie wszystkie modele) i długo długo nic !
Warto zobaczyć:[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Problem własnie w tym , ze w BMW xDrive bez tej kontroli trakcji kompletnie nie daje rady:)Przecież kontrolę trakcji się wyłącza, a elektronika decyduje tylko jak podzielić ten moment na koła
MajkPZM napisał(a):widzialem, ale filmiki takie nie mają prawa bytu bo sa nie obiektywne, ten wyzej co podalem jest robiony na wylaczonej kontroli trakcji
jiGsaw napisał(a):MajkPZM napisał(a):widzialem, ale filmiki takie nie mają prawa bytu bo sa nie obiektywne, ten wyzej co podalem jest robiony na wylaczonej kontroli trakcji
W Twoim filmiku na wyłączonej kontroli trakcji BMW skopało tyłki konkurencji, w tym Subaru. Może trochę obiektywizmu?
jiGsaw napisał(a):To chcesz powiedzieć, że Subaru tak dobrze wypadło z kontrolą trakcji?Rozumiem, że w tym filmiku Quattro, które wg. Ciebie jest porównywalne z AWD Subaru też nie miało wyłączalnej kontroli trakcji? No co za mistyfikacja, jestem pewien, że filmik oprócz tego był sponsorowany przez BMW (na potwierdzenie dodam, że Mercedes jako jedyny bezpośredni konkurent w tym zestawieniu wypadł najgorzej!).
Nie jestem teoretykiem, tylko realistą. Są sytuacje w których xDrive się gorzej sprawdza, a są takie, w których lepiej, co zostało jednoznacznie wykazane w temacie. Jak dla mnie dalsza dyskusja nie ma sensu.