Sedan ze składanymi fotelami tylnymi z łączoną przestrzenią bagażową

29 Lut 2020, 16:18

Witam,

Szukam sedanów które mają składane tylne fotele (w pełni, na płasko) i dzięki temu jest możliwość dostania się do bagażnika z miejsca pasażera.
Wiem, że trochę nietypowa wytyczna. Szukam samochodu w którym ruszę w trasę po Europie i w związku z tym chciałbym mieć możliwość spania w pojeździe. Kombi, SUVy, vany odpadają. Tylko sedany. Sprawdzałem też różne liftbacki i póki co Avensis T25 jest w moim centrum zainteresowania ale liczę na jeszcze inne warianty.

Jeśli chodzi o kwestie techniczne;
Samochód najlepiej ok. dziesięcioletni (oczywiście 2-3 lata więcej nie zrobi różnicy)
Benzyna, z faktu że będzie to samochód trasowy będę montować gaz
Automat czy manual- bez różnicy
Cena: do ok. 25 tysięcy

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc.
russosche
Nowicjusz

29 Lut 2020, 16:41

Gaz, butla w miejsce koła a koło do bagażnika, który i tak w sedanie nie jest szczególnie ustawny? Bo raczej "w trasie" w obcym kraju warto mieć zapas

Swoją drogą nie wiem jak tam składają się siedzenia w toyocie ale spać to tam może na pewno niska osoba.

Ale jak już bardzo chcesz spać w sedanie to sprawdź volvo s60 - składa się też przednie siedzenie i na pewno się zmieścisz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Inteligentne oświetlenie MATRIX LED ŠKODY bez tajemnic
    Co dokładnie kryje się pod nazwą oświetlenie Matrix LED, które zastosowano w najnowszym odświeżonym modelu ŠKODY SUPERB? Jakie są zalety tej technologii i dlaczego zapewnia jeszcze większy poziom bezpieczeństwa ...