Serwis klimatyzacji Wrocław

03 Kwi 2014, 18:37

Cześć wszystkim.
Poszukuję najlepiej niedrogiego i sprawdzonego serwisu klimatyzacji samochodowej we Wrocławiu, lokalizacja właściwie dowolna. Kupiłem nowe autko i chcę w ogóle podjechać żeby sprawdzić najpierw sprawność klimy, i później wykonać cały serwis sezonowy, tzn. nabicie, odgrzybianie itd. Czy możecie coś polecić, gdzie ceny będą do przyjęcia i z przyzwoitym stosunkiem cena/jakość? Z góry dzięki :).
iks11
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 0-11-2011
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Renault Laguna I
Silnik: 1.9 DCI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

08 Kwi 2014, 11:23

Dobra, znalazłem samemu, napiszę jednak dla innych, którzy szukają podobnego miejsca - śmiało mogę polecić CITO na Grabiszyńskiej, fachowiec który mnie obsługiwał naprawdę zna się na tym co robi. Koszt? 129 zł, jeśli robimy konserwację, ozonowanie i nabijanie (do chyba 200g czynnika, każde kolejne 100g 15 zł). Ja wziąłem opcję za 199zł z wymianą filtra i do 400g czynnika, musiałem tylko dopłacić za kolejne 300g, bo miałem totalnie pusty (nikt od dawna nie serwisował klimy :P).
Sama usługa super, klima pracuje bardzo dobrze. Odgrzybienie profesjonalną maszyną podłączaną do kanalików wentylacyjnych. Na sam koniec wypryskanie jeszcze całego PLAKa do nawiewów :).
Po 2 tygodniach bezpłatna kontrola, czy na pewno wszystko jest szczelne i nic nie ucieka. Oczywiście na miejscu sprawdzona była też szczelność układu.
Szczerze polecam.
iks11
Początkujący

11 Kwi 2014, 22:00

To ja zapłaciłem mniej, bo niecałe 100 zł. W Białymstoku za full serwis... :D No ale przyznaje, akurat trafiłem na promocję w serwisie klimy ;)
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 1997
Auto: Audi A4 B7

11 Kwi 2014, 22:22

Jasne, z promocjami można tak znaleźć. Na Grouponie dużo ciekawych ofert się przed sezonem pojawia. Jednak praktycznie wszędzie żeby skorzystać z tych promocji należy mieć sprawną klimatyzację, a ja nawet nie byłem pewien, że ona jest sprawna... Poza tym miałem puściutko, weszło mi całe 700g czynnika, więc musiało to więcej kosztować. Do tego ozonowanie i wymiana filtra. Według mnie nie tak źle ;). Jeśli klima będzie poprawnie funkcjonować, to myślę, że w przyszłości już opcja za 129zł wystarczy (do 200g czynnika). Niestety czasem za tym pierwszym razem po zakupie samochodziku trzeba się wykosztować :).
iks11
Początkujący

19 Kwi 2014, 18:38

Ja od kilku lat serwisuje klimę w Cito na Grabiszyńskiej. Mają nowoczesne urządzenia do obsługi samochodów. Zawsze dostaje paragon i wydruk z procesu konserwacji. Byłem u nich w zeszłym tygodniu, maja promocje trzech pakietów cenowych. Wybrałem pakiet 200 za 199 zł a w nim pełny serwis klimatyzacji, 400g czynnika, ozonowanie, piana do nawiewów i węglowy filtr kabiny firmy Mistral. Najlepsze jest to ze okazało się iż mój układ jest szczelny i nie potrzebuje dodatkowego gazu, zmienili mi pakiet na tańszy za za 100zł i za filtr 50zł zapłaciłem :D
Marcel2014
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 1993
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Fodr
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

28 Lip 2015, 15:39

We Wrocławiu działa fajny serwis Klimaland, działają przy ulicy Super. Co prawda zajmują się głównie klimatyzacjami domowymi, ale możesz do nich napisać/zadzwonić i się dowiedzieć.
Mario311
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 10 1992
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi 80
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...
    Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...

14 Mar 2017, 11:23

moim zdaniem najlepszy jest Euromaster na ulicy Franciszki Platówny
bolek778
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 1979
Auto: Audi