Wprawdzie to forum samochodowe a ja mam pytanie o silnik do kosiarki, jednak polecono mi zwrócenie się o pomoc właśnie tutaj, więc może ktoś będzie mógł mi doradzić
Otóż kupiłem na Allegro silnik 4-suwowy do kosiarki spalinowej, który sprzedawca opisywał tak: "silnik kosiarki spalinowej honda gxv 120 118cm stan silnika oceniam na bardzo dobry silnik odpalony przed demontażem bardzo zrywny silnik ohv pasuje do wielu modeli". Tutaj możecie zobaczyć cały silnik -
Otóż gdy już otrzymałem wspomniany silnik, to okazało się, że ma on połamane łopatki na kole zamachowym, co dokładnie widoczne jest na tym zdjęciu - http://i.imgur.com/gzcMT.jpg . Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale czy Waszym zdaniem te połamane łopatki będą miały jakiś wpływ na pracę silnika tj. czy np. nie będzie nim rzucało?
Z góry dziękuję za wszystkie opinie. To dla mnie bardzo ważne, ponieważ zastanawiam się czy nie zwrócić ten silnik z tytułu niezgodności z opisem.
Co prawda nigdy takiej kosiarki nie miałem i nigdy nią nie strzygłem trawy,ale patrząc na to,to, to będzie wentylator usuwający gorące powietrze ,takie ubytki w łopatkach w niczym nie przeszkadzają ,w tym wypadku.
[C] C4 II 1,6/Focus mk3 1,6/Astra J 1,6/Auris I 1,33/Golf VI 1,6 Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu C - silnik benzynowy o mocy ok. 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2011 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C4 II 1,6 - 120KM - Ford ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.