Skoda and gulf

29 Mar 2017, 22:52

No i takie komentarze szanuje (Y)

Co do wyprzedzania pod górkę, to ja praktycznie nie mam gdzie tego robić, bo jeżdzę stałą trasą do pracy, głównie to ekspresówka, jakoś mi nie zalezy żeby być januszem drogi, starczy że sie nie beda kulał jak seicento 0.9 silnik, nie obrazajac seicento oczywiscie :D Bardziej to mam problem ze znalezieniem takiego golfa.... Same mirki handlarze, co ściągają z niemiec całe po rozbijane, wypicują żeby tylko sprzedać i pocisnąć. Jestem w s tanie dołożyć wiecej, byle bym był pewien że wcześniej pól auta nie było skasowane. Ale nie mam skąd takiego auta wziac, szukam szukam i nic, a golfow masa ... :(
Lofg
Nowicjusz

Auto: Seat cordoba

30 Mar 2017, 10:15

A jaki Ty masz budżet wogóle, bo czytam i nie widzę.
I nie może być innej alternatywy jak ww?

P.S. Od tego 1,6 już wolałbym 2,0 FSI i dołożyć do tego czyszczenia nagaru za lepsze osiągi
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Mar 2017, 14:57

iLuminary napisał(a):I pisze to osoba, która jeździ 15 letnim autem, której nigdy nie było i nie stać na żadne auto lepsze od Lanosa 1.5 :| Różnica jest taka, że jak ktoś ma lepiej ode mnie to tylko trzeba się cieszyć, a nie zionąć zawiścią

Oczywiście masz rację ale my tu jesteśmy od tego aby doradzić. A zakup skody oktawii nie stawia cię nawet ciut wyżej od posiadacza tego wspomnianego przez Ciebie (i w moim odczuciu pogardzanego) lanosa. A doradzanie polega na tym aby wskazać wady w toku myślenia, a kupno skody z silnikiem 1,6 jest właśnie taką wadą. I to jej nowy właściciel na końcu wydaje swoje pieniądze i kupuje co chce ale jeżeli będzie szukał poklasku dla swojej decyzji to go nie znajdzie bo jest mnóstwo fajniejszych samochodów niż szeroko pojęte VAGi. A my tutaj li tylko próbujemy o tym przypomnieć. A czasami wyłącznie wspominanie aby zwrócić uwagi na inne marki nie przynosi zamierzonego efektu. Więc czasami trzeba kimś wstrząsnąć co nie ma na celu plucia jadem tylko łopatologicznie wskazanie błędnego myślenia.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

30 Mar 2017, 15:44

Kolego, przeczytaj dokładnie temat od początku. Będziesz wiedział o jakie plucie mi jadem chodzi, natomiast sam osobiście odradzałem Octavie 1.6 więc kompletnie nie rozumiem Twojego komentarza
iLuminary
Początkujący

Auto: Signum 1.8 122hp
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

30 Mar 2017, 16:55

Lofg napisał(a):Co do wyprzedzania pod górkę, to ja praktycznie nie mam gdzie tego robić, bo jeżdzę stałą trasą do pracy, głównie to ekspresówka, jakoś mi nie zalezy żeby być januszem drogi,

Na ekspresówce to tym bardziej takie 1.6 nie ma sensu, bo silnik + skrzynia nie są zestopniowane do takiej jazdy. Lepszym wyborem będzie większa benzyna z LPG lub diesel.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002