Słyszę sie w głośnikach gdy mówię prze CB !!

15 Mar 2009, 00:21

Jaki jest powód tego, ze słyszę sie w głośnikach od radia samochodowego gdy mówię, przez CB.. ? i jak to zlikwidowac.?

Kiedys gdy miałem CB w tym wlasnie samochodzie to nie było zadnych problemów.. przez jakies czasm mialem go wymontowanego... a teraz gdy zamontowałem to pojawił sie ten problem..
Dejwid
Początkujący

Miejscowość: Zator

15 Mar 2009, 23:23

nikt nie jest w stanie mi pomóc.?
Dejwid
Początkujący

17 Mar 2009, 15:36

Wydaje mi się że masz źle masę podłączoną, zobacz czy antena masuje i czy głośniki są dobrze podłączone a masz CB z głośnikiem, czy głośnik osobno??
PreZideNto2
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

17 Mar 2009, 16:39

PreZideNto2 napisał(a):Wydaje mi się że masz źle masę podłączoną, zobacz czy antena masuje i czy głośniki są dobrze podłączone a masz CB z głośnikiem, czy głośnik osobno??

Mam glosnik osobno.. ale i tez mam glosnik w CB.. próbowalem na rózne sposoby i niestety to samo..
Dejwid
Początkujący

18 Mar 2009, 08:56

A antenę masz dobrze podłączoną? gdzie jest podłączona?? a inni cię słyszą??
PreZideNto2
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

18 Mar 2009, 14:23

Głośnik sprzęga się z mikrofonem.Zazwyczaj dzieje sie tak,jak mikrofon jest blisko głośnika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierunkowskazy - migać czy nie migać?
    Kierunkowskazy są ważnym narzędziem komunikacji na drodze. Pozwalają na informowanie o planowanym manewrze, więc prawidłowe korzystanie z nich powinno być nawykiem wszystkich kierowców. Dla wielu jednak nie jest. Trenerzy ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...