Specyficzne auto do 20 tys PLN

04 Lut 2014, 21:26

Witam.

Poszukuję auta do 20 tys zł. Musi ono spełniać jednak kilka warunków:
- musi być to sedan, jednak stosunkowo małych rozmiarów (np. Audi A4)
- skrzynia automatyczna
- w miarę nowoczesne wnętrze

Planowałem poszukiwania auta Audi A4 B6 (z rocznika 2001, lub 2002), ale czytając opinie zniechęciłem się do awaryjnej skrzyni multitronic. Tiptronic montowany był w quattro, a więc jego zakup przekroczyłby spodziewany budżet.
dtp223
Obserwowany

Auto: Nie mam

04 Lut 2014, 21:29

Moze Ford Focus II sedan?
EDIT:
Jak ma być automat to Ford odpada ale zobacz na BMW E46
Ostatnio edytowany przez Koniu, 04 Lut 2014, 21:35, edytowano w sumie 1 raz
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lut 2014, 21:32

[link do oferty na Allegro wygasł] Wcale tak wiele nie przekracza, szło by stargować :ok:
Osobiście poszukałbym Saaba, Volvo ( chociaż w tych drugich automaty też nie urywają d..y ) ew Lex IS
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Lut 2014, 23:19

mike1735 napisał(a):http://allegro.pl/audi-a4-quattro-avant-3-0v6-220km-navi-xenon-skora-i3914000472.html Wcale tak wiele nie przekracza, szło by stargować :ok:

Miałem okazje sprzedawać ostatnio takie auto... w tej opcji silnikowej jest to hańba dla tej marki... moja koleżanka kupiła je jako prawie nowe, w zawieszenie włożyła równowartość połowy samochodu, ciągłe wycieki z silnika, kiepskie przyśpieszenie, spalanie no to już była kaplica zamulając nim w mieście nie mogłem zejść poniżej 15l pb. czyli o 2litry więcej od ostatniej jazdy V8ką... Ogólnie nie polecam.

Co do IS200/300 jest ok mały sedan w automacie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...
    Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...