REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raziel11 napisał(a):Passat jak i Audi ma 2.0TSI z rodziny EA113 wiec wcale nie jest silnikiem podwyzszonego ryzyka, nie ma tu problemu z rozrzadem ani z poborem oleju
Mondeo z 2.5T sobie odpusc, opadające tuleje, pekajace tuleje cylindrów, czesto padajaca uszczelka pod glowica i problemy z przegrzewaniem
Nie giulia tylko giulietta, bo na giulie nie ten budżet a tak po za tym z tym silnikiem zacne auto, miałem polecam.Z ciekawszych aut z charakterem ktore daja frajde z jazdy pomysl jeszcze o Leonie 2 Cupra i AR Giulia 1.7TBi
Invi napisał(a):Ja naprawdę tu kiedyś padnę ze śmiechu
Invi napisał(a):Wada fabryczna to chlanie oleju przez każdy silnik przez np. zastosowanie przez producenta lipnych pierścieni.
Przypomnialo mi to o zgrzytajacych biegach w hondzie civic type r i stanowisku hondy o tym ze problemu wcale nie ma, a wine ponosza uzytkownicy ktorzy zbyt ostro traktuja swoje auta, no po prostu malo nie spadlem wtedy z fotela, przeciez te auta zostaly do tego stworzone, jesli taki 2.5T nie wytrzymuje obciazen to jest to wada fabryczna, i nie ma mowy o nieprawidlowym uzytkowaniu bo mięsa miedzy 2 a 3 garem w tym 2.5T jest tyle co w moim 1.6 tylko roznica mocy niemal 3 krotnaInvi napisał(a):To, że coś się rozleci podczas pałowania auta (zwykle pomodzonego) to wynik nieprawidłowego użytkowania a nie wada fabryczna.
szybki napisał(a):Raziel coś uogólniasz bo w japońcach tych co trzeba zawsze podkreśla się braNie oliwy co już w bmw omija się całkowicie a w audi jest"tylko" branie olejku "tylko wymiana ołóweczka" tylko...
Raziel11 napisał(a):o toyocie czy hondzie nie wspomne bo japonczyki zawsze lubia olej
Invi napisał(a):I właśnie o takie coś mam osobiście największy "ból dupy".