Sprzedaż samochodu za garanice - umowa - handel Afryka

25 Kwi 2012, 01:07

Witam.
Mam pytanie odnośnie sporządzenia umowy kupna sprzedaży samochodu za granice. Czy jest jakiś wymóg co do tego że musi być ona w dwóch językach? Czy może być tylko w języku polskim? Ewentualnie czy taką dwujęzyczną umowę trzeba przedstawić z adnotacja tłumacz przysięgłego?
Jakie opłaty wiążą się ze sprzedażą za granice. Może ktoś już taką procedurę przechodził jeśli chodzi o sprzedaż auta do Afryki i jest w stanie się wypowiedzieć co i w jakiej kolejności załatwić. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
pop2
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: megane

09 Sty 2014, 20:01

Nie wiem dokładnie czy dokumenty muszą być w dwóch językach ale wydaje mi się że tak. Dobrze by było gdybyś zapytał w jakimś biurze tłumaczeń np mTłumaczenia. W tym biurze wykonują wszystkie rodzaje tłumaczeń w praktycznie wszystkich językach.
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...