Stłuczka mała, prosze pomóżcie

27 Kwi 2010, 00:51

Cofałem dziś z podjazdu i za mną cofała też pewna osoba, miałem zaparowaną szybę tylna i niezbyt Ją widziałem i światła zniknęły Mi i myślałem, że wyjechała ta osoba... cofnąłem i się okazało, że trochę niżej była i oparłem się Moim zderzakiem tylnym o tej Osoby rejestracje ale taki nacisk auta był, że lekko pękł Tej osobie zderzak od góry.dogadaliśmy się, że póki co żadnej policji, że zobaczymy Jutro. rozumiem, że nic Innego Jak kupno zderzaka nie wchodzi w rachubę jeśli po środku nadpękł?, żadnych opcji klejenia nie ma? Ta Osoba trzech świadków Miała i Ja. Żadnych oględzin nie było i co mogę, gdyby się okazało, że by ta osoba jednak Chciała to rozwiązać za pomocą stróży prawa za Moimi plecami?
Pieter1
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

27 Kwi 2010, 09:22

Stróże prawa przyjeżdżają na miejsce zdarzenia. Teraz po fakcie to ich już nie interesuje. Opcje klejenia są ale ja bym się na miejscu poszkodowanego domagał nowego zderzaka.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Kwi 2010, 18:42

Wg przepisów samochod po stłuczce ma być doprowadzony do stanu z przed stłuczki. A więc poszkodowany ma prawo rządać nowego zderzaka, a nie klejonego, ponieważ ten co miał nie był klejowny tylko cały.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000