SUBARU BAJA Pick-Up

02 Mar 2008, 22:06

Witam jestem zainteresowany zakupem takiego samochodu czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć czy warto wziąść coś takiego.
zwróciłem na niego uwage głównie ze względu na to że jest to pickup o ma napęd na 4 koła.
Nie wiem jak by było z założeniem gazu do tego samochodziku gdyz ma silnik benzynowy.
Jeśli ktoś coś wie na temat tego samochodu bardzo będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
tritrans
tritrans
Nowicjusz

Miejscowość: Opole

02 Mar 2008, 22:08

Jeszcze jedno wiem że GAZ zakłada się do benzynowych tylko czy nie bedzie jakichs przeciwwskazań no i oczywiście jaki będzie przyblizony koszt bo benzyna by mnie zjadła z butami
tritrans
Nowicjusz

03 Mar 2008, 00:15

nic mi nie wiadomo na temat tego samochodu. wydaje mi się że jest produkowany na podzespołach Imprezy a jeśli tak jest to powinien być dobry samochód. ale jeśli chodzi o pick-up'a to ja polecam Toyote Hilux
osa54
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Mar 2008, 09:05

Gaz do Subaru? Skoro takie zbereźne myśli krążą Ci po głowie to kup lepiej innego pick-upa w dieslu. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

03 Mar 2008, 21:42

Karson napisał(a):Gaz do Subaru? Skoro takie zbereźne myśli krążą Ci po głowie to kup lepiej innego pick-upa w dieslu. :wink:

Z całym szacunkiem nie prosiłem o jakąś moralizację tylko zadałem proste pytanie czy ktoś może powiedzieć coś na temat tego samochodu oraz czy jest możliwość założenia GAZU a (raczej jak sie spisuje w tym samochodzie) a to do jakiego samochodu będę zakładał gaz jest chyba moją sprawą chyba że ktoś chce to zasponsorować wtedy możemy podyskutować czy do tego czy do innego. A skoro żyjemy w tak ciekawym kraju że na firme paliwo mozna odliczyć tylko od ciężarówki to trzeba jakoś sobie radzić.
tritrans
Nowicjusz

03 Mar 2008, 21:44

Karson napisał(a):Gaz do Subaru? Skoro takie zbereźne myśli krążą Ci po głowie to kup lepiej innego pick-upa w dieslu. :wink:

Ale żebyś nie był zbytnio zgorszony to może podam przykład innego pickupa konkretnie TOYOTA TACOMA może tutaj gaz bedzie mniej raził.
Dodam jeszcze jest to rok 2003 poj 2,7 150 kM może coś wiesz na temat tego samochodu ?
tritrans
Nowicjusz

03 Mar 2008, 23:08

Jak dla mnie to możesz kupić Ferrari i go zagazować. :roll:

Po prostu uważam, że bezsensem jest kupowanie nowego auta z dużym silnikiem benzynowym i zagazowywanie go. To przypomina mi postawę nowobogackich z lat 90 XX wieku - zastaw się, a postaw się.

Kup chłopie diesla, nie będziesz żałował. Obecne ropniaki to silne, oszczędne i ciche silniki, nie odbiegające osiągami od benzyny. I bagażnika nie traci się na butlę z gazem.

Tacoma fajna ale pomyślałeś o częściach zamiennych? Celuj bardziej w pick-upy sprzedawane na naszym rynku.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

04 Mar 2008, 10:05

Witam
Jednak musze dokładniej wytłumaczyć dlaczego benzyniak poniewaz potrzebuje samochód który spełnia wymogi odliczenia VAT 1 a takie wymagania spełniaja tylko pickupy z oddzielną skrzynia ładunkową.
To że dizle są Ok wiem. Mam skodę Superb i jestem bardzo zadowolony ale musze mieć w firmie benzyniaka z widomych przyczyn mógł bym kupic jakiegos pickupa berlingo albo skodę ale kto uwiezy ze ten samochód złopie benzyne jak smok i że robi dziennie 700 km
a samochód z duzym silnikiem moze palic duzo a poniewaz mam oddział firmy prawie 200 km od Opola to moge sobie smigac wygodnie i ekonomicznie na gazie. sam nie jestem przekonany do subaru dlatego jakąs alternatywą jest Toyota a niestety pickupy dostepne na polskim rynku nie występuja w benzynie nawet citroena Jumpiego nie mozna zamowic w benzyniaku a to by mi najbardziej odpowiadało no i był by nowy.
Pozdrawiam
tritrans
tritrans
Nowicjusz