Superb I 1.8 T 150 km czy Astra H 1.8 125km do 15 tys pod lpg

30 Cze 2019, 13:28

Niestety, ale masz rację. Czas wyruszyć w Polskę. Byle nie dojechać na jakiś szrot za niemiecką granicą : ).
Kaczmarczyk
Nowicjusz

0

30 Cze 2019, 13:35

Do NIemiec możesz skoczyć, ale nawet na mobile SuperB z silnikiem 1.8T znalazłem kilka egzemplarzy (w twoim budżecie) ale też nic specjalnego
[link do mobile.de wygasł]
A Ty chcesz kupić 10 km od domu :lol:

Tu w Dreźnie więc niedaleko
Aczkolwiek z dopiskiem HÄNDLER ODER EXPORT!!
Więc wiadomo czego się można spodziewać :lol:

Ja nad tą bym się zastanowił, aczkolwiek ponad budżet
Ostatnio edytowany przez andrewb25 30 Cze 2019, 13:43, edytowano w sumie 6 razy
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

30 Cze 2019, 13:35

mike napisał(a):choć szczerze mówiąc nie bardzo wiem czym tu się tak jarać. Auto jak auto)

Żeby budzić się co rano, stanąć przy oknie w fikuteryjnej biżamce, trzymając w lewej ręce kawę i mówić sobie "jezu jaki jestem sprytny mam taniej skode a to już prawie folcwagen" :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

30 Cze 2019, 14:59

szybki napisał(a):Żeby budzić się co rano, stanąć przy oknie w fikuteryjnej biżamce, trzymając w lewej ręce kawę i mówić sobie "jezu jaki jestem sprytny mam taniej skode a to już prawie folcwagen"

No coś takiego. Tylko że na odwrót. Coś w stylu "łał tamten facet kupił skodę z plakietką folcwagena za dwa razy tyle".

Dzięki za poradę i wyszukanie fajnych egzemplarzy andrewb25 ALE...
Pierwszy egzemplarz - rocznik 2003 i przebieg 140 tys a cena 3 tys euro. Dziadek jeździł nim dookoła domu aż nie umarł, a rodzina boi się duchów?
Drugi egzemplarz - fajnie, ale mam wątpliwość. Wygląda mi na polift, a w ogłoszeniu jest podany rok 2004, przy czym lifting przyszedł w 2006.
Trzeci jak cię mogę, ale czwarty ma przebieg taki, że aż śmieszy. 117 tys i auto z 2003? Obliczmy: 117 tyś dzielimy przez 16 lat = 7 312,5. Dzielmy to na 300 dni w roku roboczych i wychodzi, że ta Skoda przejeżdżała dziennie 24 km. Moje pytanie brzmi: Jak daleko od domu pracował ten niemiec i jak często jeździł na zakupy? Dwie ulice dalej i 3 razy do roku?
Kaczmarczyk
Nowicjusz

0

30 Cze 2019, 21:29

NO wiesz to tak na szybko, w 3 minuty takie Superby z Niemiec , jako przykłady co można i w jakiej cenie. Bez Nr. VIN nic nie jesteś na odległość więcej sprawdzić, ale sądząc po starym roczniku (2003) i cenie prawie 4 tys Euro to auto może mieć taki przebieg, Wiesz w Niemczech czy innym kraju można znaleźć taki samochód z tym że pytanie czy byłbyś w stanie aż tyle za niego zapłacić? Bo on po kosztach sprowadzenia, opłatach i pierwszym serwisie wyszedł by prawie 20 000zł, dlatego auto dla typowego Niemca raczej.
Tych aut jest jak na lekarstwo , w niemczech nie ma tego prawie wogóle, W Danii tego też nie kupisz w ogóle, a Ty chcesz nie wychodzac z domu kupić taki egzemplarz.

Z tym wyliczaniem kilometrów to takie typowe polskie niedowierzanie i bawienie się w sherlock;a holmes'a , i tak nigdy się nie dowiesz kto samochodem jeździł i gdzie jeździł i czy było to dookoła domu, po co wogóle się tym interesować? jest książkaseriswa, jest nr. ViN , jeżeli auto było serwisowane, jeżeli jest bezwypadkowe i jest w 100% sprawne to tym się trzeba interesować , wkleiłem ogłoszenia z mobile.de , gdzie sprzedaje to firma zarejestrowana w Niemczech i jeżeli byto auto kupił Niemiec i się okazało że szafa jest skręcona to taka firma by była puszczona z torbami.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

30 Cze 2019, 21:47

Kaczmarczyk napisał(a):Trzeci jak cię mogę, ale czwarty ma przebieg taki, że aż śmieszy. 117 tys i auto z 2003? Obliczmy: 117 tyś dzielimy przez 16 lat = 7 312,5. Dzielmy to na 300 dni w roku roboczych i wychodzi, że ta Skoda przejeżdżała dziennie 24 km.

Czym Ty się interesujesz? Nie masz innych problemów? Bierz viny, sprawdzaj mechanikę i tyle w temacie.
szybki
Moderator - Tuning

0

30 Cze 2019, 23:45

mike napisał(a):a o jakim aucie teraz mówimy? Bo Skoda i luksus to jakby się wyklucza

Oczywiście przecież taki nowy Superb L&K za 150k z salonu to auto dla biednych :yes:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Skrzynia biegów: Manualna
0

01 Lip 2019, 01:43

Pionek napisał(a):Oczywiście przecież taki nowy Superb L&K za 150k z salonu to auto dla biednych

Tia a Ty bidoku taki wnikliwy jesteś i nie wiesz po co koncern tworzy takie koszule z żabotami w marce dla ludu a nawet segment niżej. A do tego myślisz że te dodatki czynią to auto prestiżowym...przecież już od wieklu lat jeżdżą octavki l&k i ...wyglądają w środku jak dres stadionowego wirażki lat 89-90... tzw.obciach.
No ale nic dacia dragster w skórach jest już prestidźowa ba nawet tico było w opcji wypas jak na tamte czasy prestiż :ok:
szybki
Moderator - Tuning

0

01 Lip 2019, 07:36

Pionek, a od kiedy to cena czy wyposazenie czynia auto luksusowym?
Jakbys szefom vaga powiedzial ze superb jest prestizowy to niezle by sie obsmiali, bo prestiz w tej grupie to a8, a6 czy ewentualnie arteon. Kazda skoda jest w vagu najnizej pozycjonowana i w zadnym stopniu nie jest luksusowa czy prestizowa, niezaleznie czy to citygo czy superb. Rownie dobrze mozesz powiedziec ze drogie i dobrze wyposazone renault jest prestizowe bo to ta sama polka.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009
0

01 Lip 2019, 23:44

Duży a co jest dla Ciebie takiego luksusowego w Audi A6? trochę chromu na klamkach? czy znaczek na masce?
Zastanówcie się obydwoje dlaczego w polityce v-ce premier, prezes, ministrowie obok Audi A6/A8, Bmw 5/7 nie jeżdzą Talismanami, Mondeo czy Avensisem tylko Superbem?
No właśnie slowo klucz wygoda/komfor/przestrzeń na poziomie Audi A6..
Superb I był bardziej wygodny i przestronny od Audi A4 B6 więc no chyba na czymś problem polega.
Dziś jest to samo to jest autobus, wygoda nr 1 więc dla mnie luxus to nie są chromy czy znaczek ale skrajnie inne rzeczy i tak apropo za cenę 10 letniego Superba można kupić 4 letniego Mondeo także cenę mocno ma znaczenie.
Ale wiem że dla Was skoda to favorit.
Dziś to nawet golf dorównuje jakością do Audi A3 :yes: czasy golfa 3jki już mineły.
A tak apropo Szybki Twoje Lexusy które każdemu wciskasz to myślisz że w rodku jak wyglądają? szczególnie te starsze? Nic nie lepiej niż te Skody i komfort i ilość miejsca jak dzisiaj w segmencie C np IS200
Pionek
Stały forumowicz

0

02 Lip 2019, 07:49

Pionek, jak dla Ciebie rozmiar auta swiadczy o jego luksusie to fajnie :D
Moze tak sie przejedz nimi, zobacz jak sie prowadza i zobacz jak sa wykonane, bo superb pod tym wzgledem do piet nie dorasta a6 czy lexusowi.
I dziwne porownanie starego superba ze starym a4, ktore w zadnym calu nie jest luksusowe. Rownie dobrze mozesz z luksusowym passatem w b5 w tdi porownywac.
Ale to trzeba miec jakies pojecie motoryzacyjne i jezdzic czyms wiecej w zyciu poza accordem, bo tak to mozna naczytac sie auto-swiata i twierdzic ze superb jest luksusowy, a 15-letnie tfsi w polaczeniu z dsg to najlepsza opcja pod lpg i w dodatku w 100% bezawaryjna :lol:
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Rok produkcji: 2009
1

02 Lip 2019, 09:20

Pionek ale nie odwrócisz Wisły kijem. Producent ma takie założenia a nie inne i żadne story z Twoich przemyśleń nie pomoże.
szybki
Moderator - Tuning

1

02 Lip 2019, 10:10

Superb I to fajna alternatywa dla Passata B5 FL, ale to nie ten poziom co Audi z tamtych lat.
W miarę ładny Superb to tak z 13-16 tysięcy, ale ze stajni VAGa można mieć już za około 18 tys. Passata B6 1.9 TDI, który pomimo swoich wad jest dobrym autem i pod prawie każdym względem lepszy od Superba.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

02 Lip 2019, 22:22

duzy90 napisał(a):Ale to trzeba miec jakies pojecie motoryzacyjne i jezdzic czyms wiecej w zyciu poza accordem, bo tak to mozna naczytac sie auto-swiata i twierdzic ze superb jest luksusowy,

Jasne, no jak ktoś przez szybę mpk widzi Superba i jak Mietek spod żabki auta dzieli na te z kurą na masce i na te bez no to faktycznie :yes:
Na pewno ma pojęcie ten kto ogranicza swoje horyzonty motoryzacyjne do Audi A4 B6 sprzed 17 lat z silnikiem z połowy lat 90 1,8 turbo który dzisiaj jest konkurencją chyba tylko do 1,9 tdi.

Raziel ma rację z Wami dyskusja nie ma sensu, miałem przyjemność jechać superbem I a w najnowszym mk3 siedziałem i powiem tyle, do Maybacha sporo brakuje ale na tle Mondeo...to mega luksusowa limuzyna :ok:
ale wiem że Wam zazdrość nie pozwala nic mówić dobrego o vagu i w kółko te same dyskusje o piciu oleju itd
Jak Was kiedyś będzie stać to sobie kupcie i wtedy pogadamy :yes:
Pionek
Stały forumowicz

0

02 Lip 2019, 22:52

Pionek, jechałem Superbem III 1.8 turbo z DSG i nie nazwałbym tego fascynującym samochodem. Zwykły, nudny, zgrzebny samochód bez polotu i charakteru. Na plus ma olbrzymi bagażnik i miejsca na nogi z tyłu jak w limuzynie. Takie samochody mają swoich zwolenników ze względu na ich praktyczność. A jak się sprzedaje, to znaczy, że jest dobry i nic tu moje i innych marudzenia nie zmienią. Ale liderem sprzedaży też nie jest, więc może jednak mamy trochę racji. Jak się podoba Superb, to brać i nie patrzyć, co ludzie powiedzą.
aGradory

1