Zdjąć koło i sprawdzić co się stało. Zapewne zablokował się hamulec - albo ręczny, albo prowadnice klocków są zasyfione, zardzewiałe i klocki nie odchodzą od tarczy albo tłoczek nie cofa się. Prawdopodobnie do remontu zacisk hamulcowy poprostu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Mojemu bratu tak zablokowało tylne koło w Lancii Y,ale po zaciągnięciu hamulca ręcznego,hamulec zwolnił ale dalej lipa,wziąłem młotek i stuknąłem delikatnie kilka razy w bęben i puścił,postukać bez względu na zastosowany system,powinno pomóc,jesli linka się zacięła to trzeba ją odciągnać od spodu np.kombinerkami(miałem tak w T5)
Puknięcie młotkiem w tym przypadku nic by nie dało, okładziny na szczękach tak się zdarły, że były cieńsze niż papier ✌️ bęben po 2 h walki łomami i co tam jeszcze było wreszcie zszedł. W tym przypadku drugie koło wygląda pewnie podobnie, więc polecam zaglądać wczesniej, nim stanie się taka rzecz, bo później kaplica, nikomu nie życzę, tym bardziej w zimę na powietrzu, bez lawety się nie obejdzie
Polecam nabyć sciągacz do bębnów,kupiłem sobie,koszt z k.w.ok 100 zł,bęben schodzi bez problemu.Ja pisałem o inwazji awaryjnej,sądze,że gdyby stuknąć w czoło bębna mogłoby to coś dać,tylko by móc dojechać do domu,mogło coś się stać ze spręzyną ściągającą cylinderek,są mocowane do szczęk(przerdzewiała),przez zużyte do cna okładziny wypchało go na maxa,ale sprężyna powinna go ściągnąć,po to jest(lub są,np.dwie)
Ściągacz tak, choć w tym przypadku i on by nie dał rady, tak mechanicy twierdzili, na tym zablokowanym jeszcze ze 16 m przejechałem, na środku drogi stał ✌️ musiałem zjechać na bok. Tak czy siak nauczka na przyszłość, trzeba pilnować, sprawdzać
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.