REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
galakty napisał(a):Opcje typu GS z V8 nie są dla ludzi którzy patrzą przez pryzmat cena/rocznik, tu się innymi kryteriami kieruje. Albo to lubisz i akceptujesz, albo szukasz nowszego kompakta pokroju Megane. Dla mnie 40k za takie auto dzisiaj to gruba przesada, bo czy będzie dalej drożeć? Dziś wszystko drożeje, ale w końcu musi przestać
PS. Ja na swoim Ceedzie też bym zarobił, a to tylko klekot
szybki napisał(a):To nie jest tak.
Ten konkretnie Gs jest po włoskim rynku a to jest spory + dla zawiasu a do tego możesz negocjować.
Co do kwoty to też nie patrz tak bardzo skrupulatnie bo zapominasz że to jest v8 więc np.v8 w mb m113 starter pochłonie Ci około 8k.a m273 15-20k a w 3uz oleje, rozrząd z pompą wody zrobisz za ... 2,5k.
Do tego jak kupisz wersję Mark Levinson z nagłośnieniem scenicznym i siedzeniea będą z perforowana skórą to takie zestawienie Cię skrzywdzi . Zobaczysz jak powinno być zrobione auto w środku czego już nie uświadczysz bo nawet następca Gs MK3 się nie umywa do tego co daje MK2.
Edquar napisał(a):jasne że nie doceni, z tym że nie wiem czy laik, stare w środku auto, przypominające lata 90 i mieszkania z PRL, przyciski jak z magnetofonu na komunie 95 rok, niby 160 przejechane ale porozrywany bok fotelu, no dziś niestety byle auto klasy miejskiej wygląda dużo nowocześniej, dzisiaj jest moda na chrom, a nie jakieś ala drewno z PRL.
Także patrząc na cenę auta to jedynie wg mnie silnik coś znaczy, ale to jednak 40 tys za prawie 25 letni zabytek.
Pytanie zasadne wg mnie też o poziom bezpieczeństwa auta sprzed 25 lat.
galakty napisał(a):Tylko nadal musisz lubić taką motoryzację i model, bo dla laika to po prostu stare i duże auto. Nie doceni tego o czym mówisz
szybki napisał(a):Rozmawialiśmy o is fl hmmm zakryjesz oczy przejedziesz się jednym i drugim i ...zgadnij co wybierzesz
szybki napisał(a):Nie udzielają się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia. Taka drobna rada
franccc napisał(a): Ludzie bardziej doceniają apple car play czy asystent parkowania niż dźwięk v8 i nic w tym złego
Edquar napisał(a):Kolega raczy żartować, poziom wykończenia środka w aucie z 97 roku lepszy niż we współczesnym samochodzie ... tego jeszcze nie grali
dzisiaj byle kompakt ma drzwi które zamykają się jak lodówka i wszystko dotykowe i cyfrowe
szymons napisał(a):Czytałem właśnie trochę o GS 430 ostatnio - nie lubi zamienników
szymons napisał(a):Trochę mam obawy, żeby się skłonić ku gs430 2 gen
szymons napisał(a):Tylko czy to się sprawdzi jako auto do codziennego użytku, tłuczenia po korkach, jazdy po krótkich odcinkach?
szymons napisał(a):chyba, że niepotrzebnie się martwię.
szymons napisał(a):Pytanie jak bardzo kosztami utrzymania odbiega GS430 2 gen. czy GS450H?
szymons napisał(a):Ten lex z Wwy trochę wysoko stoi cenowo jak na delikatne mankamenty, do tego pakiet startowy + lpg i zamknę się gdzieś w 45tys?...
Jestem szczerze zainteresowany GS mk2 tylko jedno co mnie zastanawia czy to dobry wybór jako auto 'do wszystkiego' a przede wszystkim tłuczenia. Meganka czy Citroen, Volvo, Mazda wiem, że to nie jest nawet to samo.
Jest jeszcze ta oferta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... EXr1d.html
szymons napisał(a):Nie wiem, gs mk3 w opcji 430 czy 450h, aż tak bardzo jednak wyjdzie drożej w utrzymaniu jak mk2?