Thalia gaśnie podczas jazdy

12 Sie 2014, 21:46

Witam
Bardzo proszę o pomoc. Auto gaśnie mi podczas jazdy. Nie ważne czy jadę szybciej czy wolniej, nagle jakby nie miał mocy i gaśnie i przez chwilę nie mogę go odpalić. Czasami ta chwila jest dłuższa i nie wiem co mam z tym zrobić. Jest to benzyna z gazedm. Byłam na przeglądzie gazu i zostało wsyzstko sprawdzine pod tym względem. Elektryk terż sprawdza, podpinał go do komputera i nic nie wykazałoł i nie wie co mu dolega. Czay ktoś miał może taki problen?
Anett
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Thalia
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • 16 Sie 2014, 12:57

Masz jakieś dodatkowe zabezpieczenia w tym aucie immobilizer, antynapad itp.?
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

17 Sie 2014, 13:00

Witamy. Istotne aby w sytuacji w której auto gaśnie sprawdzić czy powodem zgaśnięcia silnika jest brak paliwa czy brak zapłonu. Dzięki temu łatwiej będzie można rozpocząć poszukiwania usterki. Może to być pompa paliwa jak również cewka zapłonowa lub każdy inny element układu wtryskowo-zapłonowego.
    AutoConrad
    Aktywny

Miejscowość: Warszawa
    Auto: różne marki

18 Sie 2014, 14:15

Jak gaśnie na "dohamowywaniach" to często zepsuty jest czujnik położenia wałka rozrządu. :)
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Typ: Hatchback

21 Sie 2014, 20:47

Dziękuję za informację jak na razie została wymieniona cewka i jak na razie nie gaśnie ale po około tygodniu znowu staje się problem utraty mocy w czasie jazdy i dodatkowo samochód jakby "strzelał" z tłumika podczas jazdy :(
    Anett
    Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: Thalia
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux w nowej wersji Black Bison
      Japońska firma WALD International po raz kolejny opracowała pakiet tuningowy do samochodu Toyoty. Tym razem fachowcy od tuningu wzięli na warsztat pick-upa marki i stworzyli model Hilux Sports Line Black Bison Edition. Rasowa ...