Tigra, ecotec i gaz

11 Mar 2012, 17:06

nitro napisał(a):
superkwas napisał(a):Tylko rozumiem, że jeśli na benzynie chodził super to wyniki powinny być dobre?

raczej tak, ale to nie nowe auto raczej spadki ciśnienia będą.... jeśli jezdzi dobrze,doprowadz do ładu na gazie, jezdzij i obserwuj co się dzieje. Silnik najwyżejwyskoczy z auta :D to wtedy kupisz używke za 800zł i git :D

Właśnie też tak rozumowałem, nie wiem czy sensownie, bo jak wydać 2700zł na te naprawy to może lepiej pomyśleć o nowym (używanym) silniku?
superkwas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 12 2011
Auto: Opel Tigra, 1.4

11 Mar 2012, 23:05

Silnik najwyżej wyskoczy z auta to wtedy kupisz używke za 800zł i git

tak ; bedzie jeden syf co wyskoczy z pudła i drugi nieznany syf za 800 zł - ale do naprawy za 2tysi
więc gdzie tu jest interes :?:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Mar 2012, 10:58

Nie jest powiedziane,że syf ale może być niewiele lepszy.... można kupić taki który siedzi w samochodzie, odpalić, zmierzyć cisnienie, ewentualnie ściągnąć głowice...
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

12 Mar 2012, 15:52

Wiadomo,że silnik zagazowany ,by mógł chodzić dobrze, musi mieć odpowiednio wysokie ciśnienie sprężania,jeśli takiego nie ma,to na benzynie może chodzić dobrze, a na LPG nie.Ja myślę,że gdyby tutaj była sekwencja,to nie byłoby problemów,jeśli oczywiście ta instalacja byłaby wysokiej jakości.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

12 Mar 2012, 17:25

Tak zmierzę ciśnienie zobaczę co wykaże i chyba będę myślał o sekwencji, a czy da się przerobić zwykła instalacje na sekwencje aby wyszło taniej?
superkwas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 12 2011
Auto: Opel Tigra, 1.4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...