Ubezpieczenie ?????

25 Sie 2011, 11:52

witam.jestem nowy więc jak coś to proszę nie krzyczeć.mój problem to.kupiłem auto zarejestrowane w polsce z ważnym OC do września.poprzedni właściciel je naturalnie wymówił.ok.auto ma opłaconą umowę kupna w skarbówce.ale .......auto jest po wypadku /kolizji drogowej w wyniku czego ma zatrzymany dowód rejestracyjny na wskutek uszkodzeń.auta nie zarejestruje bo nie mam dowodu i ważnych badań technicznych.mam tylko zaświadczenie z policji.dowód do odzyskania po pozytywnym przeglądzie technicznym a potem przerejestrowanie na moje nazwisko.wszystko jest jasne od tej strony.A JAK SPRAWA UBEZPIECZENIA.muszę ubezpieczyć je teraz na stare numery ,jak auto jest niedopuszczone do ruchu drogowego(zatrzymany dowód i adnotacja z policji)czy dopiero po zrobieniu auta i wyprostowaniu spraw z dowodem rej i przeglądem.
mar35
Obserwowany

Auto: nissan

25 Sie 2011, 20:14

mar35 napisał(a):.A JAK SPRAWA UBEZPIECZENIA.muszę ubezpieczyć je teraz na stare numery ,jak auto jest niedopuszczone do ruchu drogowego(zatrzymany dowód i adnotacja z policji)czy dopiero po zrobieniu auta i wyprostowaniu spraw z dowodem rej i przeglądem.

Oczywiście ja na Twoim miejscu wypowiedziałbym dotychczasową umowę OC i dopiero po naprawie i pozytywnym wyniku OBT na nowo zawarł nowa umowe OC...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Sie 2011, 20:26

nydyrydy, pojazd musi mieć opłaconą polisę OC, nawet jak stoi na kołkach w garażu, chyba że to jest zabytek,
możliwość wypowiedzenia umowy jest zawarta w nowych przepisach, ale konieczność ciągłości OC nie jest anulowana, dalej niestety trzeba płacić za auto w naprawie, czy też garażowane.
jest możliwość wypowiedzenia umowy w wypadku podwójnego ubezpieczenia, dawniej był z tym problem,
a Fundusz gwarancyjny trzyma ręke na pulsie, znajomemu ostatnio naliczyli kase za zwłokę 3 dniową (jakieś niewielkie 1200PLN :mrgreen: ) udało się nie zapłacić udowadniając brak możliwości zapłaty (długi weekend), ale i tak wesoło i łatwo nie było
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...