UNO !!! POMOCY

30 Lis 2007, 18:59

nie wytłumacze ci bo nie wiem jak ale z doswiadczenia (2 pszypadki)tak było.koleś zgasił silnik w lecie pod sklepem i nie odpalił,diagnoza-brak iskry.A ze fajrant to rano koncze o on z pierwszego bum tralala gra jak nowy.u ciebie moga to byc początki jego destrukcji.poszukaj znajomych podłuz na razie inny zobacz co będzie.
a tak mi si jeszcze psztpomniało,luz zaworowy sprawdzałes?ma byc 0.4 0.5 mm.regulacja płytkowa.prosty dostęp.moze to najpierw sprawdz.
RAFMS
Nowicjusz

Miejscowość: chełm
  • 30 Lis 2007, 21:35

RAFMS może mieć rację - ten czujnik jest takim elementem,który po nagrzaniu się,może powodować brak iskry.Nalezałoby go pomierzyć na zimno i na ciepło.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Gru 2007, 15:13

no wiec tak...miałem tak ze jak byl cieply to nie pialil i mechanik stwierdził ze to modol a to nie było to i aby straciłem kolo 300zl no co tu gadac oszukal mnie i tyle...wiec jak sie rozwalil to mu znowu zaprowadziłem i po 3 dniach u niego stwierdził ze nie wie co jest! wiec zaporowadzielm do elektryka a on mi zrobił za 120zl a co zrobił to do dzis nie wiem:) poprostu na kalbu co idzie do modołu zrobił taki ''mostek" czyli rozcial kabel i podłoczyl rownolegle drugi i teraz mi chodzi wszystko dobrze:) tylko ze tak mi szarpie i to jest troche niepokojace;(te szarpniecia sa takie delikatne prawie nieodczuwalne no ale jednak jest to irytujace...planuje tak...oddac na ustawienie gazu do tam troche kreciałem tym zaworem od gazu i niech to zobaczy fachowiec,zmienie swiece i dam do mechanika niech mi popatrzy w ten zapłon i niech go tam ustawi jak sie da a jak to nic nie da to zainteresowanych kupnem prosze o kontakt:))
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

01 Gru 2007, 21:55

a jeszce mam pytanko...jak ktos ma uno to wie o co chodzi...jedna swieca mi sie zalewa woda jak pada i wtedy chodzi na 3...swieca znajduje sie w takim dolku i nie na opcji zeby przy wiezdzie w wode sie nie zalała...moze ktos wie jak sobie z tym poradzic?
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 11:31

Spróbuj założyć kapturek - coś jak było w maluszku.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 15:34

a czy to sie nie stopi?przeciez w maluchu to jest na obudowie wiec tam nie ma takiej temperatury jak tu bezposrdnio na silniku...
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tory testowe Toyoty
      Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...
      Targi TTM 2019
      Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...

02 Gru 2007, 15:41

No nie chodziło mi akurat o ten kapturek z maluszka,ale o coś własnie podobnego.Chociaż nie wiem,w jakiej temp. topi się guma,z której jest on wykonany.Ale chyba trzeba kierować się w tym kierunku,żeby zasłonić własnie to gniazdo.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 20:30

a wiecie moze ile kosztuje regulacja gazu?
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

02 Gru 2007, 22:14

Przegląd + regulacja z wymianą filterka gazu kosztuje około 60 zł.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

06 Gru 2007, 13:17

widze ze juz nikt sie nie interesuje tematem:(ale problem nadal isntnieje i prosze o dalsze komentarze...moze ktos powie cos madrego czego jeszcze nie było:)
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

06 Gru 2007, 17:45

Niie wiem,czy to zda egzamin,ale nasunął mi się jeszcze jeden pomysł - może dałoby radę ten wlot świecy zalać silikonem.Oczywiście silikon musi być ten wysokotemperaturowy no i zalać trzeba by było do tego poziomu,żeby nie była zakyta tylko ta metalowa część,a więc do tej części świecy,na którą zakłada się klucz.Chodzi o to,żeby nie zalać izolatora,bo on odprowadza też ciepło świecy.
    Będzie oczywiście utrudnione odkręcenie tej świecy,bo najpierw trzeba będzie usunąć silikon.Trochę więcej roboty,ale może warto.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

08 Sty 2008, 15:00

motoAlbercik zgadzam sie z toba spróbuj tego sposobu a sylikonem się nie przejmuj szybko odejdzie :)
    mati222
    Początkujący