Uszkodzony zamek w bagażniku VW FOX

25 Cze 2018, 21:27

Dobry wieczór,
Na początku che się przywitać, bo jestem tu Nowa :) . Mam od roku swój własny samochód VW FOX (wiem, że to mało spotykany model :D ). Problem mam z zamkiem od bagażnika mam tak uszkodzony, :| że nie mogę go otworzyć.
Czy ktoś może mi doradzić, gdzie można kupić do tego modelu zamek lub wkładkę?... zaznaczę, że nie mogę znaleźć w ( w swoim mieście) sklepach motoryzacyjnych (brak na magazynie).
Pomóżcie :cry: i proszę o wyrozumiałość. Dziękuję.
Paulina86
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 2010
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: VW FOX
Silnik: 1.2 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Cze 2018, 11:01

Paulina86 napisał(a): Problem mam z zamkiem od bagażnika mam tak uszkodzony, że nie mogę go otworzyć
Opisz dokładnie co się dzieje? Kluczyk wchodzi bez problemu i możesz go przekręcać? Dobrze by było jeżeli tak się dzieje dostać do zamka od strony wewnętrznej i sprawdzić czy przekręcając kluczykiem zmienia położenie dźwigienka odpowiedzialna za zwolnienie zamka klapy.

Najlepiej by było jeżeli chodzi o cały zamek sprawdzić jakie ma numery i po nich szukać przypuszczam że taki sam może być w Polo wtedy będzie łatwiej. jednak w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić co to za usterka i czy można ją naprawić czy też zostaje wymiana całego zamka.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Cze 2018, 21:00

Tak mogę włożyć kluczyk i przekręcić ale podczas przekręcania kluczyka przeskakuje kluczyk w zamku(słychać pykanie głośne), możne być mechanizm uszkodzony lub jak to się mówi wkładka do zamka, bo ja już patrzyłam od wewnątrz i jedno urządzenie taki plastik jest pęknięty.

Dziękuję za info :ok: sprawdzę nr zamka i zobaczę czy będzie pasować od innych samochód, bo na prawdę ciężko dostać zamek do klapy do VW FOX

Miłego wieczoru życzę :D
P.s. miło mi będzie jak więcej info dostanę na temat VW FOX 8)
Paulina86
Nowicjusz

02 Lip 2018, 11:55

Paulina86 napisał(a):ja już patrzyłam od wewnątrz i jedno urządzenie taki plastik jest pęknięty.
No to pewnie w tym problem :) i wystarczy wymienić mechanizm lub jeżeli się da sam ten element ułamany. Tak czy inaczej pewnie będziesz musiała kupić używany zamek i spróbować przełożyć tą ułamaną część.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Lip 2018, 14:00

Cichy77 napisał(a):

Sądzę, że bawienia się z tym będzie :D ale no cóż przynajmniej czegoś się nauczę ;) przy malutkim i skromnym samochodziku ;)
Paulina86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
    To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...