REKLAMA
Witam
Pisze bo chciałam przestrzec przed oszustami działającymi na portalach ogłoszeniowych. Oferują super auta w atrakcyjnych cenach. Są z woj. Lubuskiego, Scenariusz jest taki: Mają znajomego w niemieckim salonie samochodowym , który za ich pośrednictwem sprzedaje auta pochodzące od klientów którzy wymieniają samochody i te zostawiają w rozliczeniu. Auta typu Ford Fusion Cmax lub Mazda 6. Wszystko jest super wypasione auto, mały przebieg, serwisowane i jeszcze za darmo przywiozą Ci je do domu. Tylko trzeba dać zaliczkę 10%. Dodać należy , że Pan w rozmowie był bardzo przekonujący i konkretny, wszystko wyglądało super. do momentu terminu dostarczenia auta - nagle kontakt się urwał. Sadzę, ze takich osób jest więcej. My zgłosiliśmy natychmiast sprawę na Policję.
Przyznam się że ulegliśmy wizji posiadania super auta i zagłuszyło to nasze wszelkie instynkty. Wpisywałam imię i nazwisko do wyszukiwarki w internecie i nic nie znaleziono ani złego, ani dobrego, a wystarczyło zadzwonić na informację TP gdzie można się dowiedzieć, że podanej ulicy nie ma w mieście i to już byłby jakiś znak. Dopiero potem jak wpisałam w w Googlach hasło "oszuści na oto moto" przekonałam się, że są sprawy wyglądające podobnie i że wiele osób zostało oszukanych. Są różne adresy i różne nazwiska ale model postępowania podobny.
Podaję dane osoby zamieszczającej ogłoszenie aby ostrzec innych i ewentualnie proszę o kontakt osoby, które również zostały oszukane. może razem uda nam sie więcej zdziałać?
Łukasz G.
Milenium Bank .....
ul. Dworcowa .....
Gubin
<kowalik>
pozdrawiam
Pełne dane zostały usunięte jeżeli ktoś ma podejrzenie że to ta osoba proszę kontaktować się z autorem postu.
Admin