Uwaga oszust z Gdyni, Audi a4, mercedes, skoda

01 Lis 2009, 18:56

Witam, no i kolejny oszust tym razem z Gdyni. Zainteresowałem się tanimi samochodami z Niemiec, które ukazały się na OTOMOTO. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, iż żeby zarezerwować auto muszę wpłacić 4 000 zł. Wstępnie zgodziłem się po czym otrzymałem umowę przedwstępną wraz z kopią dokumentu osobistego. Po przeczytaniu kilku forum zadzwoniłem do niego i powiedziałem, że obawiam się odnośnie wpłaty tak wysokiej kwoty ze względu na dużą ilość oszustów. W odpowiedzi usłyszałem, że mam zadzwonić na policje i sprawdzić jego nazwisko (wiadomo, że i tak nie sprawdzą). Umówiliśmy się na kwotę 500 zł. Pomyślałem, że kwota jest nie duża i co mu pomoże te 500 zł. Wysłałem więc podpisaną umowę przedwstępną i wpłaciłem pieniądze na konto. Następnego dnia dostałem informację, że samochody będą przywiezione z Niemiec za dwa dni i, że mam wówczas zadzwonić. I tu kontakt się urwał. Sprawa jest aktualna, umowa przyrzeczona miała być podpisana do 2.11.2009 r. Jak jutro nie odezwie się to napisze za kogo się podaje. A aktualnie to nie wiem co mam robić.
maras
Nowicjusz

Miejscowość: poznan

06 Lis 2009, 20:04

Poszukuję osób które również zostały oszukane przez sprzedawce samochodów z Gdyni ja wpłaciłam zaliczkę na mercedesa klasy B .Było to ok 27.10.2009 a samochód miał być dostarczony z Niemiec do dnia 2,11,2009 do tej pory go nie ma a osoba z którą zawarlam umowę nie odpowiada na moje maila i telefony .Sprawę oddaję na policję . JEŻELI KTOŚ ZAUWAŻY OGŁOSZENIE OKAZJA TANIE SAMOCHODY Z NIEMIEC UWAŻAJCIE I NAPISZCIE INFORMACJĘ !!!!!!!
magdulecm
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

24 Lis 2009, 22:04

Witam. Zostałem najprawdopodobniej oszukany przez tego samego oszusta z Gdyni co Pan. Zaoferował na portalu OTO MOTO do sprzedaży samochód marki Opel Zafira 2006r. Wpłaciłem zaliczkę na konto MBanku w kwocie 1000 złotych i na tym się zakończyła cała nasza transakcja. Samochód miał zostać sprowadzony z Niemiec do Gdyni w październiku 2009r. Sprzedający drogą elektroniczną wysłał mi umowę warunkową a także swój dowód osobisty gdzie twierdził,że nazywa się J.....sz M...a. O tym oszustwie powiadomiłem policję. Benek.
benek
216
Nowicjusz

Miejscowość: Głuchołazy

25 Wrz 2014, 11:45

Witam Także zostalem oszukany przez idiotę z Gdyni. Wpłaciłem 4000zł za sprowadzenie audi a6 i kontakt sie urwał. Umowa ok, wysłam numer VIN i po sprawdzeniu wszystko się zgadzało. auto miało być sprowadzone ze szwecji. Po numerze vin wszystko sięzgadzało, kolor, miejsce postoju samochodu, salon, auto nie kradzione. Facet w wieku 50-65 lat, niski głos, kulturolny i wogóle. Pal.....nt jakiś. Dziś zgłaszam sprawę na policję. Prosze odpisać koledzy czy i jak komuś z was udało się odzyskać stracone pieniądze. Czy jest to mozliwe czy już po ptakach. Po wpisaniu numeru telefonu w wyszukiwarkę okazało się ze jeszcze dwie inne oferty ma wystawione na otomoto i ktoś jeszcze został oszukany.
gnusy2001
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 2006
Auto: opel
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie
    Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...