Uwaga następny oszust samochodowy PRZECZYTAJ KONIECZNIE

09 Lis 2012, 23:37

Witam.
Chciała bym przestrzec przed jeszcze jednym oszustem.
Edan Seppo
*SC427412*
3 Abbeylands High Street
Dunbar, East Lothian
EH42 1EH
United Kingdom
Fax +44 13 68300010
Zainteresował mnie samochód wystawiny na oto moto Volkswagen Golf 6 1.6 TDI 2010 19 000pln
A oto jeden z e-meil
Szanowni Państwo,
Jestem Edan Seppo z Inchview Car Sales Ltd.
Pojazd że jesteś zainteresowany, to na podstawie umowy leasingu w C Inchview Car Sales Ltd, ale właściciel nie był w stanie płacić swoich miesięcznych ratach do naszej firmy, dlatego też odebrać w posiadanie tego pojazdu.
Teraz sprzedajemy je w podanej cenie, w celu odzyskania pozostałego zapłaty z tytułu umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez żadnych innych zobowiązań z długów) i podatków ukrytych w naszej firmie.
Pojazd jest europejska wersja z kierownicą oryginalnego po lewej stronie, w doskonałym stanie, nigdy nie uczestniczy w wypadkach.
Wejdzie ona w Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancję naszej firmy.
Posiadamy własne Logistykę i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi kurierskie po rozsądnych cenach w jedynym paliwem i autostrad opłaty). W celu zminimalizowania kosztów tej transakcji jesteśmy rozliczania tylko paliwa i opłat na autostradzie. Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji, aby dać Ci dokładną kwotę musisz płacić za przesyłkę.
Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać Allegro transakcji upewnić się, że dostaniesz swój pojazd i dostaniemy pieniądze w bezpieczny sposób.
Więcej szczegółów w jaki sposób transakcja odbędzie się, proszę zadzwonić pod numer telefonu poniżej lub po prostu odpowiedzieć na ten e-mail.
Dziękujemy za zainteresowanie!
Szanowni Państwo,
a teraz ostatni (było ich kilka bo w kazdym pisałam o moich wątpliwościach)
Załączniki: dokumenty samochodowe, Inchview Car Sales Ltd - dokument włączenie

Pojazd był wykorzystywany w Niemczech (posiada niemieckie dokumenty) więc ma prawdziwą kierownicę lewą boczną.

Możemy zrozumieć swoje obawy ale Inchview Car Sales Ltd to firma z doskonałą renomą. Robimy sprzedaży samochodów internet przez długi czas z wieloma klientami. Mamy przypisane Państwu naszą firmę cały raport, gdzie można zobaczyć wszystkie szczegóły.

Cała transakcja zostanie wykonana transakcji Allegro koryta (trzecia - neutralny). Allegro zapewni pieniądze dla Ciebie i da nam gwarancję, że jesteś poważny kupiec.

1. Ty jako Kupujący, jeśli jesteś pewien, że o samochodzie i chcesz iść do przodu w ten sposób, będziemy potrzebować następujące szczegóły, aby rozpocząć transakcję:

Imię i nazwisko:
Pełny adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Kraj:
Numer telefonu:
Skan paszportu, dowodu osobistego lub prawa jazdy (w celu potwierdzenia swoich danych).

2. Nasza firma - Inchview Car Sales Ltd - jako Sprzedawca poinformuje Allegro transakcji (trzecia - neutralny) o sprzedaży tego pojazdu do Ciebie.

3. Transakcje Allegro zaprosi do złożenia ceny pojazdu 20 500 zł, w neutralnym regionalnej Allegro rachunku bankowym, który Allegro transakcje kontroli. To konto bankowe zostanie podany przez Allegro po rozpoczynamy transakcję.

4. Po kwoty zdeponowane na Allegro regionalnego rachunku bankowego, a my wyślemy ci pojazd na 7 inspekcji dni okres, w którym trzeba podjąć decyzję, czy przyjąć pojazd, czy nie. Korzystanie Allegro trzeciej płacisz po otrzymasz i skontrolować pojazd.

5. Jeśli odrzucić, depozyt zostanie zwrócony w całości i musimy zorganizować wysyłkę z powrotem do pojazdu, na nasz koszt. Jeśli zdecydujesz się przyjąć pojazd, musisz wyrazić zgodę, aby środki przekazywane do naszej firmy.

Metoda ta jest bezpieczna dla nas, bo widzimy pieniędzy istnieje i jest prowadzony przez Allegro transakcji zabezpieczonej konta.
Jest bezpieczny dla Ciebie, ponieważ depozyt jest również ubezpieczone przez Allegro transakcji.

Tego e-mela postanowiłam wysłać do Allegro.Niestety moje przypuszczenia ,że to oszust potwierdziły się. :D Kiedy wysłałam do niego odpowiedz z Allegro wiecej sie nie odezwał. :twisted: :twisted :evil:
janaa59
Obserwowany

Auto: citroen picasso

04 Lut 2013, 23:08

Dzień dobry. Ja również chciałabym przestrzec przez oszustem z Irlandii
Raymond Benaro
AUTOBUD LIMITED
Registered No NI615070
206 Forthriver Rd
Belfast
BT13 3US
United Kingdom
Fax +44 28 95680145
Tel +44 79 70209305
Samochód Opel Antara był wystawiony na najAuto.pl

Po wysłaniu zapytania dostałam list w języku angielskim
My name is Raymond Benaro and I represent AUTOBUD LIMITED, United Kingdom.
The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at AUTOBUD LIMITED.
The owner was unable to pay his monthly installments to our company, so recovered this vehicle.
We are selling it at this price, to recover the debit of the leasing contract.
This is the final price of this car with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.
The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side ( in excellent condition, never involved in accidents) exactly as you can see it in the pictures.
It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.
We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees).
In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees.
Please tell us your exact location in order to give you cost for delivery.
Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.
For more details, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.
Thank you.

Wysłałam zapytanie do Allegro na temat neutralnego konta dostałam odpowiedz,
Witam.
Informuję, że nie ma takiej usługi w serwisie.
Pozdrawiam,
Monika Smektała
Zespół Allegro

PRZESTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksa12
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 03 2000
Auto: PEUGEOT 307
Silnik: 1,6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

20 Lis 2013, 17:33

Witam,

kolejny naciągacz działający w identycznym schemacie opisanym ponizej.

Informacja przesłana na mojego maila

Witaj,

Nazywam się M.C. Whelan i reprezentują Salesadvice ApS, z Danii.

Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku duńskim lub angielskim.

Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w Salesadvice ApS. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.

Jesteśmy sprzedaży go w tej cenie, w celu odzyskania zapłaty z umowy leasingu.

To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest w doskonałym stanie, nie uczestniczących w wypadkach, wygląda dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. To przyjdzie z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją naszej firmy.

Płatność zostanie dokonana koryta Allegro ( polska firma ) .

Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty) .

Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji , aby dać Ci koszt dostawy.

Więcej szczegółów po prostu odpowiedzieć na ten e-mail

.------------------------------------------------------------

Hilsen / Regards,
M. C. Whelan

Salesadvice ApS
(Registreret Nummer 34204020)

Rosenvej 1
Hjørring
9800
Denmark
Fax 0045 77 5888001
Przestrzegam
szychu79
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 09 1997
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: E46
Silnik: M43
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

21 Lis 2013, 08:39

Witam,
Właśnie zostałem oszukany na ponad 3000 Euro.
Szkoda, że dopiero teraz spojrzałem na forum :(
Odnalazłem wątki na innych forach z tą samą treścią, lecz zmienionym nazwiskiem.
Jeśli ktoś też został oszukany przez tę samą osobę, proszę o kontakt: [email widoczny po zalogowaniu]
Oto treść pierwszego maila, jaki dostałem od OSZUSTA

Przede wszystkim przepraszam za tak Pozna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety Praca.
Nazywam sie Antonio Enrique, mieszkam W Brønderslev, w Danii.
Cena samochodu a zaledwie 15800 PLN. Auto glumă W bardzo dobrym stanie, nie ma Z INM zadnych problemów Natury technicznej czy mechanicznej.
W silniku nie wystepuja Zadné usterki, SAMOCHÓD nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych teanc de bancnote.
Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma Polskie tablice rejestracyjne . Pracuje DLA BP W Danii. Na Rok zostalem wyslany przez Firme se Polski, Aby zrealizowac Projekt DLA BP Polska, un Teraz wrócilem face domu, wiec Jestem zmuszony face SPRZEDAZY samochodu. W zwiazku Z brakiem czasu i Moja Praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika la Z faktu, ze proponuja ONI Ochrone Kupujacych. SAMOCHÓD znajduje sie w Polsce g posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc W SPRZEDAZY, co oznacza, ze platnosc za auto i Jégo Înregistrare conturi w Pana imieniu Beda realizowane przez nich. Jesli glumă Pan zainteresowana zakupem, prosze DAC km Znac, un wyjasnie szczególowo hit-ul czynnosci wykonac, Aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac g posiadanie auta g przeciagu 3 DNI. Jednoczesnie, Aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu SPRZEDAZY, bedzie Mial face dyspozycji 48 godzin limita oraz 150 km, Aby przetestowac SAMOCHÓD i dokumenty sprawdzic. Podczas Tego okresu bedzie mozna zdecydowac, ​​czy nabyc SAMOCHÓD, czy Tez zrezygnowac Z zakupu. Beda czekal na Pana decyzje!

Dziekuje Z Góry!
[/color]
walxxx
Obserwowany

Auto: Renault

03 Gru 2013, 06:41

Uwaga prawdopodobnie zostałem oszukany przez Krzysztof Lupicki uwarzajcie
jarecki0987
Nowicjusz

Auto: Opel astra

04 Gru 2013, 00:34

KRZYSZTOF LUPICKI bądz ŁUPIŃSKI.- OSZUST OTOMOTO. BARDZO PROSZE O KONTAKT OSOBY KTORE ZOSTALY OSZUKANE PRZEZ W/W.
WPŁACILAM ZADATEK 3 TYS. ZOSTAŁAM OSZUKANA.
ZADATEK ZA POJAZD VOLVO XC60
WPŁACONE NA KONTO BANKOWE W MILLENIUM BANK.
PAN MIAL BYC U MNIE Z POJAZDEM 4 DNI TEMU.
justik1103
Obserwowany

Auto: volvo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody terenowe - do połowy lat 70
    Historia pojazdów mogących poruszać się w trudnych warunkach drogowych, czy wręcz po bezdrożach, jest tak stara, jak same wehikuły napędzane silnikami, takimi czy innymi. Pierwsze „samojazdy” – jak ...

06 Gru 2013, 12:18

otoMoto oszust FINANCECOM EUROPA
to fałszywe firma oszukiwał mnie z 15 TYS.

PAMIĘTAJ

[email widoczny po zalogowaniu]
Dzień dobry!

Po pierwsze, przepraszam za błędy gramatyczne, nie mówię po polski, używam tłumacza. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.

Jak zapewne już zauważyli pojazd ma niską cenę, to dlatego, że był na podstawie umowy leasingu w naszej firmie FINANCECOM EUROPE (we Francji), ale właściciel nie był w stanie zapłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc podjęliśmy kopię posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy go w cenie wymienionych, w celu odzyskania pozostałego zapłaty umowy leasingu i jest to cena ostateczna tego pojazdu bez innych zobowiązań (długów) lub ukrytych podatków do naszej firmy.

Pojazd jest w doskonałym stanie i poszukuje pracy, bez żadnych wad ukrytych, nie uczestniczących w wypadkach, dokładnie tak, jak widać to na załączonych zdjęciach. będzie pochodzić z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją od naszej firmy.

Płatność zostanie dokonana przez Allegro jednym z najbezpieczniejszych metod z Polski. Posiadamy własne Logistyki i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i opłaty trasa). Jeśli nadal jesteś zainteresowany proszę powiedz nam dokładną lokalizację, aby dać dokładną kwotę trzeba zapłacić za dostawy.

Dziękuję!
Hélène Béringer
FINANCECOM EUROPE
3 RUE BOUDREAU,
75009,PARIS,
FRANCE
Tel/Fax:+33 1 84 88 57 88
grba2005
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 06 1974
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi A4 B7, 1.9 TDI 131KM
Typ: Pickup
Rok produkcji: 2009

06 Gru 2013, 17:48

NAPEWNO ZOSTALES OSZUKANY PRZEZ NIEGO, BO JA TEZ. ZGŁOŚ SPRAWE NA POLICJE-I TO NAWET DZIS. szkoda czasu.
justik1103
Obserwowany

Auto: volvo

08 Sty 2014, 22:56

Witam.

piep...ny oszust mieć świadomość ! bardzo dobry interes to chyba dobrze, by mogło być prawdziwe !

pret-dunion-fr.mobi
Dzień dobry!

Po pierwsze, przepraszam za błędy gramatyczne, nie mówię po polski, używam tłumacza. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.

Jak zapewne już zauważyli pojazd ma niską cenę, to dlatego, że był na podstawie umowy leasingu w naszej firmie PRÊT D'UNION (we Francji), ale właściciel nie był w stanie zapłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc podjęliśmy kopię posiadanie tego pojazdu.

Teraz sprzedajemy go w cenie wymienionych, w celu odzyskania pozostałego zapłaty umowy leasingu i jest to cena ostateczna tego pojazdu bez innych zobowiązań (długów) lub ukrytych podatków do naszej firmy.

Pojazd jest w doskonałym stanie i poszukuje pracy, bez żadnych wad ukrytych, nie uczestniczących w wypadkach, dokładnie tak, jak widać to na załączonych zdjęciach. będzie pochodzić z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją od naszej firmy.

Płatność zostanie dokonana przez Allegro jednym z najbezpieczniejszych metod z Polski. Posiadamy własne Logistyki i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i opłaty trasa). Jeśli nadal jesteś zainteresowany proszę powiedz nam dokładną lokalizację, aby dać dokładną kwotę trzeba zapłacić za dostawy.

Dziękuję!
Noémi Maçon

PRÊT D'UNION
Numéro d'enregistrement:51758637600033
2 B RUE LOUIS ARMAND,
75015,PARIS,
FRANCE
Tel/Fax:+33 179 972 672
januszhorvz
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 2004
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: nissan
Silnik: 2.0 150cp
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

11 Sty 2014, 10:25

PRÊT D'UNION oszust

Tak i nie spotkałem się do tej fałszywej firmy z Francji. jest za pomocą [email widoczny po zalogowaniu] mail i ma to fałszywe domeny pret-dunion-fr.mobi

Bądź świadomy tego oszust PRÊT D'UNION
vgki1976
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 07 2005
Auto: mercedes
Silnik: 3.2 245
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

15 Sty 2014, 12:59

Witam.

piep...ny oszust mieć świadomość ! bardzo dobry interes to chyba dobrze, by mogło być prawdziwe !

[email widoczny po zalogowaniu]

Witaj,

Nazywam się Arber Raynard i reprezentują VEHICULE IMPORT PRO, z Francji.

Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.

Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w VEHICULE IMPORT PRO. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.

To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.

Pojazd jest w doskonałym stanie, nie uczestniczących w wypadkach, wygląda dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. To przyjdzie z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją naszej firmy.

Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty) .

============================================

Arber Raynard

VEHICULE IMPORT PRO
[Numéro d'enregistrement 44455924900016]

127 AV DU GENERAL DE GAULLE
CHAMPIGNY SUR MARNE 94500
FRANCE
Tel/Fax 0033 9 75181580
januszMhorvz
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1953
Auto: Volkswagen Passat
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sty 2014, 21:41

Witam przestrzegam wszystkich ponieważ również o mały włos został bym oszukany chcąc kupić samochód z Francji od firmy logistycznej tylko przypadkiem natrafiłem na te artykuły na tym forum i na szczęście nie wysłałem pieniędzy a miało to być 20000 zł. za BMW 318 B.jestem jeszcze w kontakcie meilowym z tym oszustem próbuje mnie jeszcze przekonywać że jest uczciwy ale jak go poprosiłem o telefon kontaktowy to nie chce mi go podać. a takiej firmy logistycznej w ogóle niema
podaję jego maile przetłumaczone przeze mnie w translatorze Podał mi nawet nr. VIN tego BMW.jest takie auto i jest czyste cwana Bestia z niego.

Jestem zainteresowany pana ofertą proszę o kontakt telefoniczny-----------------Nazywam się Arber Raynard i reprezentują VEHICULE IMPORT PRO, z Francji.

Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.

Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w VEHICULE IMPORT PRO. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.

============================================

Arber Raynard

VEHICULE IMPORT PRO
[Numéro d'enregistrement 44455924900016]

127 AV DU GENERAL DE GAULLE
FRANCE
Tel/Fax 0033 9 75181580

Treść:
---- Wiadomość Oryginalna ----
Od: "VEHICULE IMPORT PRO" [email widoczny po zalogowaniu] />Data: 17 stycznia 2014 8:00
Temat: BMW 318d NAVY FACELIFT ALU 2009 - 18 500 PLN

Jestem zainteresowany pana ofertą proszę o kontakt telefoniczny-----------------Nazywam się Arber Raynard i reprezentują VEHICULE IMPORT PRO, z Francji.Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w VEHICULE IMPORT PRO. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.Jesteśmy sprzedaży go w tej cenie, w celu odzyskania zapłaty z umowy leasingu.To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.Pojazd jest w doskonałym stanie, nie uczestniczących w wypadkach,wygląda dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. To przyjdzie z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją naszej firmy.Płatność zostanie dokonana koryta Allegro ( polska firma ) .Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty) .Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji , aby dać Ci koszt dostawy.Więcej szczegółów po prostu odpowiedzieć na ten e-mail============================================Arber RaynardVEHICULE IMPORT PRO
[Numéro d'enregistrement 44455924900016]127 AV DU GENERAL DE GAULLE
FRANCE
Tel/Fax 0033 9 75181580

WBAPN11060VJ93436 Opłaty dostaw z jednego z naszych samochodów są 1,500.00 zł (w tym ubezpieczenia na czas transportu ) . Tak więc łączna cena wyniesie 20 000 zł (18 500 zł = pojazdu + 1500 zł = opłaty transportowe ) btw .Jak już wspomnieliśmy w pierwszym email wolimy używać Allegro co jest z korzyścią dla wszystkich. Allegro jest dobrze znana firma z Polski , które zapewnia obie strony ( kupujący i sprzedający ) .Jeśli nie jesteś zaznajomiony z Allegro , to działa tak:Po transakcja jest uruchomiona, Allegro będzie zapraszam do złożenia ceny pojazdu - 20 000 zł - w polskim rachunku bankowym Allegro ( nasza firma nie ma dostępu do tego konta ) .To konto bankowe zostanie podany przez Allegro po zaczniemy transakcji.Po kwoty zdeponowane na rachunku bankowym Allegro Nasza firma dostarczy Państwu pojazd przez okres 7 dni inspekcji , podczas której musisz zdecydować, czy przyjąć czy nie pojazdu (pojazd zostanie dostarczony w żądanym adresem ) .* W przypadku odrzucenia pojazdu , depozyt zostanie zwrócony w całości przez Allegro i musimy zorganizować wysyłać z powrotem do pojazdu, na nasz koszt .* Jeśli zdecydujesz się przyjąć pojazd , musisz wyrazić zgodę na Allegro więc pieniądze zostaną przelane na konto firmy .Pojazd będzie wyposażony we wszystkie dokumenty niezbędne do rejestracji ( wszystkie dokumenty pojazdu, umowy kupna - sprzedaży, faktury ), a także 6 miesięcy gwarancji.Dostawa będzie trwać do 3 dni i oczywiście pojazd zostanie ubezpieczony w czasie transportu . Działa to dla nas, bo widzim pieniędzy istnieje i jest utrzymywana przez Allegro w zabezpieczonym koncie bankowym . To działa dla Ciebie , ponieważ depozyt jest także gwarantowane przez Allegro.Jeśli chcesz kupić samochód musimy poniższe informacje , aby rozpocząć transakcję :Imię i nazwisko :Pełny adres :Miasto:Kod pocztowy :Kraj :Numer telefonu :* Uwaga : Aby uniknąć straty czasu i pieniędzy proszę odpowiedzieć powrotem tylko jeśli są naprawdę zainteresowani naszą ofertą , ponieważ w tej cenie pojazd nie będzie na rynku na długo.-------------------------------------------------- Arber RaynardVEHICULE IMPORT PRO[ Numéro d' enregistrement 44455924900016 ]127 AV du General de GaulleCHAMPIGNY SUR MARNE 94500FRANCJATel / fax 0033 9 75181580  --------- Wiadomość oryginalna ---------Temat: Re : BMW 318d NAVY Facelift ALU 2009 - 18 500 złOd : 15:32Do : " VEHICULE_IMPORT_PRO " [email widoczny po zalogowaniu] />
>Dziękuję za odpowiedź .Jestem zainteresowany tym samochodem , ale mam kilka pytań .Proszę dać mi koszt dostawy do Polski , województwa opolskiego , .Proszę podać VIN pojazdu. Jak wygląda podpisanie umowy zakupu po dostarczeniu samochodu .Można skontaktować się telefonicznie , aby porozmawiać w języku angielskim , i omówienia szczegółów transakcji .Co godzin mogę zadzwonić .

Allegro wyśle ​​prywatną aukcję po zaczniemy tę transakcję. Można wpłacać pieniądze na konto bankowe Allegro! Allegro będzie trzymać pieniądze do momentu otrzymania i sprawdzić samochód. Nasza firma nie ma dostępu do tego konta bankowego! Dlatego również trzeba będzie okres 7 dni kontroli w celu sprawdzenia samochodu i wszystkie dokumenty. Następnie musisz zdecydować, czy jeśli będziesz, czy nie. Nie ma dostępu do pieniędzy, dopóki nie dać zgody na Allegro, aby przelać pieniądze do naszej firmy. Jeśli odrzucisz pojazdu, depozyt zostanie zwrócony w całości przez Allegro. Ponadto, należy zdać sobie sprawę, że nie mamy powodu, żeby kłamać na temat stanu tego samochodu, dokumentów, czy coś takiego, bo to będzie strata czasu i pieniędzy dla nas, jeśli zdecydujesz się odrzucić samochód po inspekcji. Nie mogę dać ci mojego nr. oraz danycc osobowych nr. przepraszam
Denio
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 05 1984
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Zafira Elegance
Silnik: 1.8 16 V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

20 Sty 2014, 14:37

Witam Jestem kolejną osobą oszukaną przez firmę VEHICULE IMPORT PRO KUPUJĄC od nich samochód marki chawrolet Aveo za kwotę16000zł w dniu13 01 2014 W dniu dzisiejszym sprawę zgłosiłam na policję .jeśli pan nadal utrzymuje z oszustami kontakt maylowy to proszę o podanie kontaktu telefonicznego lub o kontakt ze mną pod nr 693271971 POZDRAWIAM
kteresa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 10 1969
Auto: nie mam

20 Sty 2014, 15:42

WITAM Dostałam identyczne meyle i dałam się oszukać na kwotę16000 zł za Chewroleta Aveo Zglosiłam sprawe na policję do tranzakcji doszło tydzień temu tj.13 01 2014roku proszęo kontakt tel pod nr693272972 Pozdrawiam
kteresa
Nowicjusz

20 Sty 2014, 17:43

WITAM Dostałam identyczne meyle i dałam się oszukać na kwotę16000 zł za Chewroleta Aveo Zglosiłam sprawe na policję do tranzakcji doszło tydzień temu tj.13 01 2014roku proszęo kontakt tel pod nr693271971 jeśli ktośjest w podobnej sytuacji Pozdrawiam
kteresa
Nowicjusz