Używane BMW z salonu ?

08 Kwi 2010, 23:39

Dilerzy BMW sprzedają używane samochody BMW. Podobno są one sprawdzone pod względem legalności i nie były bite. Sprzedawca mowi że to auta, którym jeździli menadżerowie BMW lub kupione w salonie a potem oddane na zamianę przy kupnie nowego. Co o tym sądzicie?

Zaproponowano mi BMW 318 z 2007 60 tys. przebiegu benzyna 2 l. za 65 tys. zł.
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Kwi 2010, 09:45

Na pewno lepsza oferta, niż od prywatnych komisów.
Martwić może co najwyżej fakt, że nikt tego auta nie oszczędzał. O ile jeszcze auto demonstracyjne, czyli przy sprzedaży mające 6-12 miesięcy i przebieg rzędu do 15 tys. km mimo, że mógł być źle traktowany przez wielu kierowców to nie ma to na niego wpływu, ale już 3 lata i 60 tys. km złego traktowania?

Mimo wszystko, to jest bardzo ciekawa propozycja.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2010, 12:02

Właśnie też się zastanawiam. Nie jest pewne jak samochód był użytkowany. Ale z drugiej strony to BMW więc 60 tys. dla benzyny to nie jest dużo.Na co zwracać uwagę przy oglądaniu auta?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Kwi 2010, 19:27

Witam ! Ja kupiłem w taki sposób BMW e91 320 d. Tylko tyle,że w niemieckim salonie. Auto miało na miejscu zrobiony przegląd. Gwarancja została przedłużona na rok. Samochód sprawdziłem w polskim salonie poprzez numer vin. Naprawdę polecam taki wariant kupna samochodu.
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

11 Kwi 2010, 19:34

Również myslę że to dobry pomysł. O wiele nie przepłacisz za auto w takim salonie, a będziesz miał pewnosć co do samochodu. ja kupiłem forda s-maxa z Big ford za 54 tysiące wraz z gwarancją roczną, czyli wyjechałem autem tak, jak bym kupił samochód nowy
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

11 Kwi 2010, 21:02

Kupiłem w ten sposób BMW 335D. Auto jezdziło w niemieckim salonie jako pokazowe, miało 12tyś przebiegu, polski diller przywiozł je do siebie do salonu ( M-Cars ). Auto, które nowe kosztowało 245tyś kupiłem za 180, auto z pełną gwarancją, zero problemów.

Moja siostra również kupiła w podobny sposób BMW 118D, od roku jezdzi i również jest bardzo zadowolona:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja, naprawa podsufitki w samochodzie - instrukcja
    Naprawa podsufitki w samochodzie wymaga od nas trochę pracy i myślę że większość osób wiedząc jak to zrobić poradziła by sobie z takim problemem. Opiszę jak naprawić podsufitkę od której zaczyna odpadać materiał ...