VAN szukam najmniej awaryjnego, najtańszego w naprawach VANA

18 Paź 2014, 20:07

andrju napisał(a):ESPACE

Przecież ESPACE jest to renault i to jest całkiem dobry samochód europejski.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Paź 2014, 20:08

więc decyduje sie na mazde 5 ... co kto może konkretnego dopowiedzieć jakie wersje brać? a jakie omijac? czy warto kupowac z gazem? czy zakładac gaz w kraju? ile to to przejedzie? tzn zakładając że bedzie miało na liczniku ze 180000... to na ile można jeszcze liczyć? itp
andrju
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 1963
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Zafira
Silnik: 2,0
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

18 Paź 2014, 20:11

tylko że ten ESPACE to taki trochę autobus... nie mówię że zły... mam ochotę sie JEDNAK czegoś chwycic aby podrążyć jeden temat głębiej a nie rozważać że ten a może tamten
andrju
Nowicjusz

18 Paź 2014, 20:16

andrju napisał(a):ile to to przejedzie? tzn zakładając że bedzie miało na liczniku ze 180000... to na ile można jeszcze liczyć? itp

Nie sugeruj się przebiegiem bo tym się nie jeździ. Ale jak auto zadbane to bardzo dużo pojeździ.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Paź 2014, 20:30

obawiam się że zadbanie o którym myslisz to nie ładne fotele nie wytarta tapicerka i poporzpalany dach... to raczej regularna wymiana oleju i wszystkich płynów eksploatacyjnych nie mówiąc o kierowcy który go używał... a własciwie jak go używał
andrju
Nowicjusz

18 Paź 2014, 20:37

andrju napisał(a):obawiam się że zadbanie o którym myslisz to nie ładne fotele nie wytarta tapicerka i poporzpalany dach... to raczej regularna wymiana oleju i wszystkich płynów eksploatacyjnych nie mówiąc o kierowcy który go używał... a własciwie jak go używał

Dokładnie o to mi chodzi :ok:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...
    Mitsubishi Colt LPG - instalacja gazowa firmy STAG
    W odpowiedzi na rosnące ceny paliw i duże zainteresowanie klientów w salonach Mitsubishi pojawił się model Colt LPG z wysokiej jakości instalacją gazową firmy STAG. Jednocześnie w ofercie jest już dostępny Colt 2012 ...

19 Paź 2014, 10:36

Jak chcesz najmniej awaryjnego vana to Espace zajmuje tu ostatnie miejsce. Bardzo wydziwaczone auto z wieloma rzeczami tylko do aso. Radze odpuścić chyba ze lubisz się użerać.
Nie jest to tez duży van tylko europejki standard.
Voyager z dieslem włoskim 2.8CRDI również bardzo lubi się posypać silnik ten sporo pali.
Warto popatrzeć na forum tej marki. W zime w meiscie 15literków ON potrafią wypić.
Awaryjność również dość wysoka.
Vany mam obcykane jak checsz coś trwałego popatrz moje posty.
Co do LPG to Previa odpada bo silnik 2.4 ma plastikowy kolekor dwa banki bardzo ciężko ię go gazuje i bedzie wywalać checka na deske to pewne.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

19 Paź 2014, 22:08

Kochani a szybko zapytam o PRIUSA bo nikt tu o nim nic nie mówi ... dlaczego to zdaje się najlepszy samochd na swiecie
andrju
Nowicjusz

19 Paź 2014, 22:16

Bo Prius to nie van. Wprawdzie jest jakaś tam wersja plus ale to margines rynku i za 60k nieosiągalny
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM

19 Paź 2014, 23:15

a może mi ktos coś o priusie tu przy okazji powiedzieć?
andrju
Nowicjusz

19 Paź 2014, 23:21

Bardzo trwałe auto, akumulatory zespołu hybrydowego wytrzymują ok 15 lat. Auto do typowo miejskiej eksploatacji - można przejechać w trybie czysto elektrycznym kilka km. Na trasie auto dostaje zadyszki a oszczędności ida się...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM

20 Paź 2014, 00:04

sorry mógłbys konkretniej.... DZIŚ przy zakupie auta najważniejszą rzeczą wydaje mi sie dowiedzenie czegoś konkretnego o ewentualnych naprawach... kiedy kupowałem Zafirą 2,0TDI z przebiegiem 196000 NIE DOTARŁO do mnie NA CZAS ZAKUPU ze za chwilę będę miał problem z pompą paliwową a przecież wydawałem wtedy 6000Euro za samochód.... no i rzeczywiście trwało to pół roku i pompa padła... wydatek jedyne 2200zł .... okej po naprawie chodzi jeździ nie mogę powiedzieć... kochane autko ... ale skoro chcę WYMIENIAĆ to szukam czegoś co będzie w miarę bezpieczniejszym zakupem ... przeraziły mnie te dyskusje na innych forach o BATERII HV która kosztuje 18000zł.... sorry ale ja nawet nie wiem czy w moim 15tys. miasteczku zatankuję hybrydę... tu nawet nie chodzi o oszczędności na paliwie niech to jeździ... gdzies wyczytałem że ludzie zakładają do PRIUSA gazowa instalację... jeśli to może zagwarantować BRAK problemów z tymi elektrycznymi elementami to biore... acha no i najważniejsze ja mogę wydać ... a własciwie chcę nie więcej niż 6000 euro... to pewnie bedzie auto ze sporym przebiegiem więc szukam porady jakie niespodzianki moga mnie w czymś takim spotkać???? np. [link do mobile.de wygasł]
andrju
Nowicjusz

20 Paź 2014, 09:47

Nie kupisz auta które nie bedzie się psuło. Prius to typowy mieszczuch. LPG w tym aucie to głupota. Ale poza tym to bardzo trwałe auta milion km przelotu osiągają jak stare mietki :).
Jak chcesz uniknąć wielu problemów kup nówkę z salonu z wolnossącą benzyną.
Używany diesel lub wynalazek typu Espace to pewna awaria. Wcześniej czy później się posypie najgorzej jak zacznie odstawiać numery elektryka.
andrju poza tym strasznie się ciężko czyta Twoje posty. Popracuj nad stylem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna

20 Paź 2014, 10:07

Prius jest zrobiony przez tojkę na starych zasadach czyli pozyskanie klienta przez uzależnienie go od nie psucia się :mrgreen:

P.S.

Mam kolegę w ASO tojki i mówi że są już priusy mające po 400 tyś.km. w których nic się nie popsuło.
Tylko jest jeden problem że prius ten starszy to mega brzydal :D i jak miałbym go kupować to wolałbym picnica który za 15k bedzie perfekcyjny a przypomina van-a no i od strony awaryjności raczej konkurencji nie ma...Oba silniki (d/pb)są fajne i oszczędne.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Paź 2014, 14:38

to może proste pytanie... jaka różnica może byc dla użytkownika COROLLI VERSO przy silniku 2,0 i mniejszym a silniku 2,2. Na ile to kumam to wiem że zapłace sporo więcej za pojemność w Polsce przy rejestracji. Ale czy mozna tu w Verso określic któryś z silników jako lepszy trwalszy etc...?
andrju
Nowicjusz