Volvo V40 II

25 Sty 2015, 01:31

Witam!

Znalazłem takie oto ogłoszenie ~~> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Co sądzicie o tym aucie? Warte tej ceny? To już 4 samochód, który biorę pod przymiarkę. Wcześniej pytałem się Was o 3 inne, tj. a3 8P, civic IX i lancer IX. Brakuje mi jeszcze info o V40 i będę wybierał spośród 4. Na tą chwilę nr.1 jest Lancer. Przede wszystkim cena i możliwość założenia LPG.
balboa
Nowicjusz

Auto: A3

25 Sty 2015, 08:17

Bardzo fajny silnik (to fordowski 1.6 Ecoboost), ale brak informacji o bezwypadkowości w przypadku auta tak przesyconego elektroniką mnie by skutecznie zniechęcił (nie wiadomo w jaki sposób został naprawiony). Ogólnie auto fajnie się zbiera nawet z tym silnikiem (to podstawowa benzyna), jest mega bezpieczne (pytanie, czy tak jest również w przypadku tego egzemplarza - zależy co było przy nim robione), ale - co chyba jest przypadłością każdego Volvo - zawraca się nim jak autobusem, co w mieście będzie upierdliwe :/ Wolałbym Focusa z tym silnikiem, również dlatego, że będzie tańszy :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

25 Sty 2015, 12:40

Dzięki kolego za wszystkie inf. Nie pozostaje mi nic innego jak przejechać się każdym z tych 4 aut. Faktem jest, że coraz bardziej myślę o LPG, a najlepiej byłoby żeby to była fabryczna instalacja. Od przyszłego tyg. zaczynam testowanie.
balboa
Nowicjusz

Auto: A3

25 Sty 2015, 14:02

balboa napisał(a):Faktem jest, że coraz bardziej myślę o LPG, a najlepiej byłoby żeby to była fabryczna instalacja.

No to tym bardziej V40 odpada - wszystkie benzynki mają bezpośredni wtrysk, więc montaż LPG jest nieopłacalny.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gran Turismo Polonia Light / relacja
    W dniach 13-16.09.2009 odbyła się wersja ,,Light" najlepszego motoryzacyjnego eventu w Polsce o nazwie ,,Gran Turismo Polonia" która odbyła się w czerwcu tego roku. Ten event miał być bardziej kameralny. Bez rozgłosu, ...