Witam
ciagle szukam po ogłoszeniach i ciągle sie zastanawiam nie mogąc zdecydować.
Najbardziej pasuje mi octaviaII kombi 1.9 tdi - ale trzyma dośc wysoka cene,szczególnie te z mniejszym przebiegiem lub mają nalatane powyżej 150 tys (myśle o salonowej z kraju).
Ostatnio jednak mocno zastanawiam sie nad volvo v50 z dwulitrowym dieslem. Wiem ze pokrewienstwo z focusem, jednak wykonanie,jakość materiałów i design z pewnościa lepsze. Patrząc po ogłoszeniach łatwiej znajde volvo niż skode w kwocie 35- 40 KPLN z przebiegiem nieznacznie powyżej 100 tys km ,jednak wszystko targane z zagranicy wiec obowiązkowo musze sprawdzic w ASO.
Co sądzicie o v50?
Ewentualnie zainteresowała mnie toyota avensis kombi - słyszałem wiele dobrego o niezawodności toyoty ale czy dotyczy to tego modelu?
Szczególnie interesuje mnie trwalośc zawieszenia tych aut (gdyż poruszam sie po kiepskich drogach ok 30 tyś rocznie) oraz podstawowe koszty serwisowania niekoniecznie w ASO.
Dzieki, pozdrawiam
Miałem s40 z dieslem 1.6D. Auto godne polecenia. Bardzo dobrze wykonane i ładne w środku,bezawaryjne (mój miał ponad 200tys.km), dobrze wyposażone nawet w podstawie, pewnie się prowadzi, bardzo wygodne fotele. Jedynie można narzekać na małą ilość miejsca z tyłu.Ogólnie auto bez porównania z Focusem. Polecam
Toyota jest autem o klase wyżejniż Volvo czy Octavia. Będzie zatem większa, wygodniejsza, przestronniejsza. Jest bardzo mało awaryjna, a ceny części nie sa wyższe niż konkurencji.
Moim zdaniem najlepszy wybór, szczególnie w porównaniu do Volvo które moim zdaniem jest troszkę mniejsze od Focusa, przynajmniej ja miałem takie wrażenie.
myśle o 136 KM bo takie najczęściej się trafiają poza silnikami 1.6
natomiast toyota zdaje się będzie najdroższa z tego trio, no i jest jeden mankament - nie podoba sie mojej żonie bo to taki kolc volvo natomiast jak najbardziej
a jak trwałość zawieszenia w v50?
Jak skalibrować alkomat? Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
Renault 5 Turbo Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.