VW Bora -Stukanie przy skręcie

08 Maj 2018, 14:58

Witam mam problem z autem ponieważ stuka mi coś przy skręcaniu na maxa. Wymieniłem przeguby zewnętrzne, amortyzatory, łączniki stabilizatora, wahacze a przed chwilą przeguby wewnetrzne i dalej jest to samo :/ możecie mi powiedzieć co jest tego przyczyną? Końcówki drążków kierownicy są ok. VW Bora 1.9 z 99r
EvoLoN
Nowicjusz

Auto: VW Bora
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Maj 2018, 13:14

EvoLoN napisał(a):stuka mi coś przy skręcaniu na maxa
Stuka z tej strony w którą skręcasz czy z drugiej? Czy też zupełnie gdzie indziej?
Wymieniłeś sporo rzeczy, zerknij jeszcze może na mocowania McPhersonów. Nie wiem skąd dochodzi to stukanie i z jakimi częstotliwościami ono jest ale czasem zdarzają się stuki np. jak są słabe poduszki skrzyni.
Posprawdzaj też wszystkie osłony czy nie są gdzieś lużne.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG

09 Maj 2018, 13:35

Dodam że niedawno wyskoczyła mi półoś z przegubu. Nie mam już pomysłów. Jak skręcam w lewo na maxa to słychać cykliczne stukanie, średnio co 1-2s
EvoLoN
Nowicjusz

Auto: VW Bora
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...
    BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...