VW Polo 1,0 - ubywanie płynu chłodzącego

16 Lut 2014, 11:32

Witam, prawie tydzień temu kupiłem VW Polo 1,0, oczywiście na pierwszy rzut oka wydawało się, że wszystko jest ok, jednak po kilku dniach użytkowania wychodzą kolejne problemy.
1. Po zatrzymaniu samochodu przez chwile falują obroty, wdaje się tak jakby miał zaraz zgasnąć, ale po chwili powraca na te 800-900 obrotów, i cykl powtarza się 2-3 razy i już jest wszystko ok.
2. Ta "zakrętka" na głowicy, wytwarza się na niej takie "masło" wiem, że możliwe jest takie coś, jeżeli sie robi krótkie dystanse, ale czyściłem to w zeszły wtorek, a wczoraj jak sprawdziłem, to znowu było to samo.
3. Poziom płynu chłodzącego znajdował się poniżej minimum
Prosiłbym o rade, co może być nie tak. Z góry dzięki, pozdrawiam.
Chmielek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 2013
Auto: Nie mam

18 Lut 2014, 12:42

Zasadniczo - jeden problem= jeden temat.. Tak na przyszłość..
ad. 1 - sprawdź wszystkie węże dolotowe od powietrza - moze być nieszczelnośc i będzie falował..
ad. 2 - tak będzie - po prostu to oczyść..
ad. 3 - dolej do poziomu/kreski na zbiorniczku i pojeździj - obserwuj czy z rury wydechowej nie "dymi mocno na biało" i na noc połóż pod auto gazetę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...