VW POLO - skrzynia biegów

27 Kwi 2010, 11:24

Witam mam taki problem razn na jakiś czas (rzadko ale czasem) robi mi sie tak że gdy wrzucam na luz a pozniej próbuje wrzucić jakikolwiek bieg to drążek skrzyni biegów robi sie całkowicie lóźny w pozycji lewo prawo (i mogę sobie nim machac w pozycji lewo prawo) i rzaden bieg nie wchodzi, dopiero jak nim pomacham troche w pozycji lewo prawo to za jakiś czas łapie opór i skrzynia zaczyna zpowrotem działać prawidłowo, to bardzo nieprzyjemne :???: tak jakby podczas jazdy przerzucał np . z 3 na 4 i miał cały czas wciśnięte sprzęgło :sad: :sad: co robic?? pomocy!!
xfilip1985
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • 27 Kwi 2010, 18:19

jedz do mechanika to wyglada na brak trwalego polaczenia w mechanizmie zmiany biegow.
    To nie powinna byc droga naprawa.
    dark13
    Początkujący

Miejscowość: szczecin

27 Kwi 2010, 20:27

Problem tkwi w linkach zmiany biegów ..masz w polo 2 sztuki i lubią się pancerze pourywać, lub wyskoczyło ci mocowanie linki. od dołu zobaczysz.. wystarczy wcisnąć w zatrzaski..ale jeśli nie to za nowe komplet 600zł drogo ..używane kupisz za 150zł.pozdrawiam..
    tak to wygląda dodam ze diesel i benzyna jest prawie to samo ale jednej długość jest inna o 3 cm bodajże.

[link do oferty na Allegro wygasł]
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
      Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...