VW Polo vs. Honda Civic

13 Sty 2011, 18:07

Witam! Szukam pierwszego samochodu. Ojciec proponował mi swojego Mercedesa s klase 126 300se, ale jak dla mnie to za duże auto. Szperałem trochę w internecie i to co mnie interesuje to powinno być: małe, w miarę ekonomiczne. Nie robi mi to róznicy czy jest to diesel czy benzyna. Moimi faworytami są VW polo III albo honda civic V. Jeśli polo to diesel 1.7-1.9 a honda to 1.5-1.7 benzyna. Ktore auto bardziej polecacie?
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

13 Sty 2011, 18:20

Ja zdecydowanie Honda ale trudno znalezc ładny egzemplarz nie zajezdzony :razz: szukaj silnika 1.5 bedziesz zadowolony po pierwszej przejazdzce :razz: tylko sprawdz dobrze auto blacharsko i mechanicznie doinwestuj i bedzie ok
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

13 Sty 2011, 18:25

Tak jak przedmówca mowi,chociaż Polo to też nie jest złe autko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Sty 2011, 18:36

Dla mnie zdecydowanie Honda ze względu na wnętrze które w Polo wygląda jak by ktoś siekierą ciosał. Ja bym sie czuł jak bym wsiadł do lodówki na kołach. Po otwarciu drzwi nawet światełko się włącza.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

13 Sty 2011, 18:36

Polo to taki zakupowóz :razz: kumpel miał civica jako pierwsze auto wytłuklismy sie tym sporo ja miałem golfa i bardzo zazdrościłem mu tej Hondzi :razz: jednak jest spora różnica Honda pozuje na auto usportowione
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

13 Sty 2011, 21:20

Hm chyba nie wypada mi mówić nic innego jak polecić Civica. Dużo początkujących osób kupuje ten samochód, szkoda tylko że niektórzy z tego samochodu robią wiejski tuning, no ale cóż...
Pozdrawiam
Jerzy Wolert
P.S. Chcesz tanio kupić oświetlenie LED i Xenon ? Napisz do mnie !
Wol-Wikar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Światowa premiera nowego Land Cruisera 150 miała miejsce na Frankfurt Motor Show we wrześniu 2017 roku. Legendarny samochód terenowy został gruntownie zmodernizowany i otrzymał bogatsze wyposażenie we wszystkich wersjach. ...

13 Sty 2011, 22:43

Użytkuje polo 1.4 i jestem bardzo z niego zadowolony bezproblemowo przez cały czas :grin: Korozja mu nie grozi. Może po 15 latach będą jakieś oznaki. Moje polo z 1998 niema grama rdzy co o hondzie nie można powiedzieć :???: Spalanie utrzymuje sie na poziomie 7-7,5 ale trzeba zaznaczyć że to jest kombi :wink: Polo polecam w stu procentach!!!
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

14 Sty 2011, 08:26

Honda to solidna marka,wiec również jako pierwszy samochód polecałbym Civica. Auto dosyć ekonomiczne,ale w zależności od wybranej wersji silnikowej. Merc byłby dla Ciebie zdecydowanie za duży...
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków