VW T5 1.9 Tdi nie pali pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 Lip 2014, 18:07

jestem tu nowy wiedz witam wszystkich :D
mam problem zwiazanzy z T5.
podjechalem dzis pod sklep (okolo 60 km) i zgasilem silnik. zakupz trwaly nie dluyej jak 25 minut.

po wlozeniu kluczyka w stacyjke zapalaja sie kontrolki te co zawsze, tylko ze zamiast piekniej pracy silnika slychac cisze :( jedyny dzwiek to klikniecie w rozruszniku... czuje ze ma ochote szarpnac motor ale cos go blokuje. co moglo sie stac???????? autko mo przejechane 260 tys. oleje i plyny jak zawsze wymieniane tak jak trzeba.

auto stanelo 200 metrow od salonu VW wiedz tam go popchalismy i jutro ktos ma sie zajac diagnoza.

pozdrawiam
damian27
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2007
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: VW T5
Silnik: 1.9 Tdi 85 km
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Lip 2014, 22:24

damian27 napisał(a):auto stanelo 200 metrow od salonu VW wiedz tam go popchalismy i jutro ktos ma sie zajac diagnoza.
I co byśmy mieli tu napisać ? Diagnozę dostaniesz jutro. Gdybyś nie ciągał do serwisu a sam próbował naprawiać to co innego. Po co zakładasz ten temat ? Nie wierzysz im ? Zabierz od nich auto i wtedy będziemy dyskutować.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

16 Lip 2014, 22:33

kolego chodzi o to ze jutro ma mi powiedziec co , jak i za ile. wstepnie mi powiedzial ze bedzie silnik do wymiany bo bzc moze zblokowalo wal i nie wiem czz to mozliwe??
damian27
Nowicjusz

16 Lip 2014, 22:34

no i balem sie ze sobie sam nie poradze z tzm :(
damian27
Nowicjusz

16 Lip 2014, 22:51

Patrząc na Twój radosny bełkot klawiaturowy nie dziwię się że masz obawy przed samodzielną naprawą.Nie oburzaj się, pisz zrozumiale . Poczekaj do jutra. Wysłuchaj diagnozy. Na moje co najwyżej rozrusznik do naprawy - zużyte/zawieszone szczotki.Mogę się mylić bo tego nie widzę, nie mogę dotknąć. Zawsze możesz zabrać auto do kogoś innego i skonsultować usterkę.
Bez paniki :!:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

16 Lip 2014, 23:08

jeszcze jedno
jak pchalismy auto do serwisu to chcialem go odpalic na 4 biegu.
auto dosc zwawo się toczylo i kiedy puscilem sprzeglo to t5 stanelo w miejscu... wydaje mi sie ze powinno cos zamieszac na silniku.

ok jutro napisze co jest i czy zabrac od nich auto.
damian27
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
    Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...