Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
fiko7 napisał(a): Kiedyś jako auto zastępcze dostałem Fabię z silnikiem 1,2.
przemilczęNie ma to jak merytoryczna odpowiedź. Brak wiedzy nie upoważnia do impertynencji
znana usterka tego silnika oraz potwierdzenie jego zwyczajowej nazwy, tj jednorazówkaszybki napisał(a):1,2 r3 wieśvagena
Moja znajoma miała ibizę z tym "silnikiem" i wysypał się rozrząd czyli wyciągnął super trwały łańcuch... okazało się że zrobienie rozrządu wymaga podniesienia silnika oraz go rozklejenie bo nie ma uszczelek tylko jest klej!!!
mike napisał(a):Przekładając to na bardziej przystępny język - w biegu na 1000m karzeł zmęczy się bardziej niż długonogi czarnoskóry biegacz (porównanie to nie ma na celu obrazić ani jednej ani drugiej grupy ludzi)
Mateq napisał(a):Jedyny sens takiego auta widzę tylko w mieście i tylko w nim do tego zostały stworzone żeby łatwo można było zaparkować i za długo w nim nie siedzieć bo wyciszenie w takich autach zazwyczaj jest na słabym poziomie.
Prawda jest taka że w mieście spali mało jednakże już w trasie nie koniecznie ale można jezdzić czemu nie tylko pod warunkiem że Nasza prędkość maksymalna będzie na takiej trasie max 100km/h nie więcej bo wiadomo przy takiej pojemności auto może rozbuja się do 140 a pózniej już nie będzie się dało jechać zresztą dzisiaj wracałem podobną pojemnością co prawda 1.4 jednakże przy 140 nie słyszałem nawet radia no i spalanie przy maksymalnym obciążeniu również już nie było ciekawe jak bym jechał swoim to przy tych prędkościach nie słyszałbym nic no i spalanie wydaje mi się że udało by mi się uzyskać lepsze.
Podsumowując Twój rodzaj przemieszczania się do pracy dyskwalifikuje te auto ponieważ większość drogi pokonujesz w trasie więc na Twoim miejscu wybrałbym prędzej diesla.
szybki napisał(a):Tak w obie strony wyszło mi około 11l lpg.
Hussein Bolt - 2m i 100kg, także Twoje porównanie jest troszkę nie na miejscuPionek napisał(a):Pod warunkiem że ten czarnoskóry to patyczek 190 cm i 60 kg wag
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN