Czytam to forum od dawna, ale dopiero dziś sam mam pytanie. Skradziono mi samochód, a firma Autoopoka go nie odzyskała ani policja. Nie znalazł się. Teraz mają mi wypłacić karę umowną i oprą się na wycenie Eurotaxu. Czy tam nie zaniżają cen?
joti napisał(a):wycenie Eurotaxu. Czy tam nie zaniżają cen?
Tam w tabelach są ceny mocno uśrednione, ale z tego co wiem to np. ubezpieczyciel dodatkowo odejmuje jak jest większy przebieg auta niż według tabel itd. więc cena może wyjść sporo niższa niż się spodziewamy.
Dishman napisał(a):W samym Eurotaxie cen nie zaniżają
Tu oczywiście tak jest, ale ubezpieczyciel od tych cen zawsze sobie znajdzie coś do odliczenia głównie to są przebiegi wyższe niż w tabelach i już leci cena kilka % w dół.
Silniki VEA z przełomową technologią wtrysku paliwa: Volvo VEA (Volvo Engine Architecture) to nowa rodzina silników czterocylindrowych, która pojawi się w ofercie Volvo pod koniec 2013 roku. Obejmie ona zarówno jednostki benzynowe, jak i Diesle. W jednostkach ...
Nadwozie koncepcyjnej Kia Sportspace W przeciwieństwie do klasycznych pojazdów typu kombi, station wagon czy nawet shooting brake – Kia Sportspace wyróżnia się zdecydowanie odmienną i wyszukaną architekturą w stosunku do tradycji. Wydłużoną ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.