Wgniecenie klapy bagażnika - PORADA

07 Gru 2020, 14:41

Siema, kilka miesięcy temu przywaliłem w słupek na parkingu i moje pytanie brzmi, czy wymieniać cala klapę czy da się jeszcze to uratować u blacharza?

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Myrolq1
Nowicjusz

07 Gru 2020, 14:53

Uratować się da z tego co widzę ale taniej wyjdzie pewnie wymiana klapy jak byś kupił w takim samym kolorze.

Więcej pewnie o kosztach powie [email widoczny po zalogowaniu]
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Gru 2020, 16:07

Tak jak kolega wspomniał naprawa jest możliwa ale nie opłacalna, taniej i szybciej będzie wymienić cała klapę w kolorze, w warsztacie za naprawę takiej klapy zapłacisz ok 800-1000 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Gru 2020, 16:36

Kod lakieru to LC9Z i wlasnie szukam takiej na allegro, niestety sa oferty czasem z drugiego krańca Polski. Ceny bardzo sie różnią z tego co widzę najdroższe 500zl + dostawa kolo 200zl. Za 300 idzie dorwac + kolo100zl z dostawa. Moje pytanie, czy wyposazenie klapy ma znaczenie? Chodzi mi o kabelki itp zeby to wszystko sie zgralo. No i ryzyko ze podczas transportu klapa moze sie uszkodzic.
Myrolq1
Nowicjusz

07 Gru 2020, 16:55

Jestem zielony w kwestii wymiany klapy na wlasną rękę, jest opcja ze warsztat za mnie zamowi klapę i wymieni?
Myrolq1
Nowicjusz

07 Gru 2020, 17:06

Myrolq1 napisał(a):jest opcja ze warsztat za mnie zamowi klapę i wymieni?
tak ale nie weźmie odpowiedzialności za to w jakim stanie przyjdzie. Możesz jeździć tak i czekać aż pojawi się w Twojej okolicy.

Wyposażenie klapy jest takie samo a kabelki zamki itp zawsze przekłada się oryginalne
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...

08 Gru 2020, 11:46

Więc po Waszych wypowiedziach związanych z wymianą i kosztami naprawy klapy nie ma sensu podjechac do jednego z najlepszych blacharzy lakiernikow w mieście i popytać o wycenę naprawy uszkodzonej klapy?
Myrolq1
Nowicjusz

08 Gru 2020, 11:57

Kto pyta nie blądzi, to nic nie kosztuje.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Gru 2020, 00:20

i jak będziesz zamawiał klapę nie zapomnij zapytać czy była naprawiana itp każdy kto handluje częściami sprawdzał i wie a jak pytasz to nikt nie sprawdzał i nie wie... więc jak usłyszysz przez telefon, że nie wie bo on tylko sprzedaje to szukaj gdzieś indziej... mi już z 2-3 razy zdarzyło mi się zamówić i zwracać część bo przychodziła wyszpachlowana i polakierowana...
comfortcar
Początkujący

Zdjęcia: 24

09 Gru 2020, 01:21

To teraz dałeś do pieca :happy:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Gru 2020, 08:28

zakładam, że nie chodzi tylko o to aby zamówić klapę która będzie tania ale też taką która nie była kiedyś w stanie gorszym niż ta na zdjęciu...
comfortcar
Początkujący

Zdjęcia: 24