Wgniecenie przedniej atrapy.

16 Kwi 2011, 19:01

Witam.

Dzisiaj miałem nieszczęście zagapić się podczas włączania się do ruchu z podporządkowanej i strzeliłem w tył samochodu stojącego przede mną przez nieuwagę, bądź też nadmierne zaufanie. Nie ma wiele co rozpisywać się, człowiek uczy się na błędach.

Wgniotłem sobie tablicę rejestracyjną, złamała sie ramka trzymająca ją, lekko zderzak i najbardziej widoczna szkoda - atrapa przednia pod grillem. W każdym razie tablica już naprostowana, wgniecenie zderzaka jest widoczne chyba tylko dla tych którzy o tym wiedzą.

Pytanie odnośnie naprawy tego elementu. Czy dobrym pomysłem jest kupienie takiego zamiennika (podobno zgodnego z oryginałem [link do oferty na Allegro wygasł] ) i pomalowanie listwy na kolor nadwozia? Co oprócz dobranego lakieru trzeba będzie kupić? W lakierowaniu elementów samochodu jestem laikiem. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
grovestr
Nowicjusz

Miejscowość: Internet
Prawo jazdy: 01 01 2001

16 Kwi 2011, 19:52

Nowa to nowa ale chińska, trzeba dobrze podkładem umalować i dopiero lakier bo inaczej 2 lata i będzie rdza ją zżerała. Może poszukaj w oryginale używanej ale w kolorze, może troszkę droższa na starcie ale za to obejdzie się bez malowania.(Podróbę trzeba do lakiernika bo sprayem to graficiarze mogą malować, nie będzie to miało efektu) Jaki masz kolor auta?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...
    Iron Drift King - drifting dotarł do… kopalni!
    Drifting podbija świat. Ta nietypowa dyscyplina motorsportu dociera do różnych zakątków globu. W ostatni weekend zawitała nawet do dawnej kopalni odkrywkowej w Niemczech. Drugie miejsce na międzynarodowych zawodach ...