Wgnieciony bok (Citroen Jumper).

23 Sie 2017, 20:50

Witam jako, ze zupelnie sie nie znam, a potrzebuje pomocy na temat wyceny naprawy wgniecionego boku w busie, bardzo prosilbym o jakies informacje.
Bus to Citroen Jumper rok bodajze 2011. Wstawiam zdjecie ktore posiadam. Dzieki z gory za wszelkie informacje.

Wgnieciony bok (Citroen Jumper).
Ostatnio edytowany przez maniopwst, 23 Sie 2017, 21:01, edytowano w sumie 1 raz
maniopwst
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: nie mam

23 Sie 2017, 20:54

Nie ma zdjęcia :roll:
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Sie 2017, 21:05

Sprawa paskudna . Wycena tutaj niedostępna. Podjedż do okolicznych blacharzy niech radzą.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

23 Sie 2017, 21:18

bonifacy napisał(a):Wycena tutaj niedostępna. Podjedż do okolicznych blacharzy niech radzą.
a tam głupoty gadasz, już wyceniam
Mniej więcej
Lakierowanie 1000
Wymiana blach+ prostowanie reszty 1300
No i teraz kwestia ile poszycia będą kosztowały.
Taka ciekawostka był ostatnio u mnie klient no i powiedziałem mu cenę lecz stwierdził że za drogo więc zrobi to na własną rękę z kolegą który się trochę zna :mrgreen: efekt widzicie poniżej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sie 2017, 21:49

Kao napisał(a):No i teraz kwestia ile poszycia będą kosztowały.
No właśnie , ta kwestia jest dyskusyjna :wink: Wyceniłeś samą robociznę :mrgreen: a to proste . Gdzie tutaj całość :?: Nie zapominajmy o oklejanych reklamach.
bonifacy
Forumowicz VIP

23 Sie 2017, 22:21

Interesuje mnie jedynie wyprostowanie blachy , bez lakieru i naklejek, zeby to wygladalo w miare równo.
maniopwst
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...

23 Sie 2017, 22:31

maniopwst napisał(a):Interesuje mnie jedynie wyprostowanie blachy , bez lakieru i naklejek, zeby to wygladalo w miare równo.
w tym przypadku nie ma opcji prostowania, za mocno jest to wgniecione tylko wymiana wchodzi w grę. No chyba że kupisz arkusz blachy i weźmiesz przykład że zdjęcia które zamieściłem.
bonifacy napisał(a):Wyceniłeś samą robociznę a to proste . Gdzie tutaj całość Nie zapominajmy o oklejanych reklamach.
no w tej chwili nie dysponuje cennikiem do tych blach a widzę że na allegro nie ma takich nowych więc nie napisałem, a jeżeli chodzi o naklejki to lakiernicy się tym nie zajmują.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sie 2017, 22:51

maniopwst napisał(a):Interesuje mnie jedynie wyprostowanie blachy , bez lakieru i naklejek, zeby to wygladalo w miare równo.
Ty chyba jesteś z innej epoki. Twoje uszkodzenie nie da się naprawić bez lakierowania , bez wymiany poszyć , bez prostowania elementów wewnętrznych. Tego za parę złotych nie naprawisz . Zamykamy ten temat bo autor tematu nie ma pojęcia , chce za fre , za grosze :mrgreen:
bonifacy
Forumowicz VIP