Wilgotna podloga po stronie kierowcy

11 Paź 2010, 20:43

Witam ma problem z wilgotna podłoga u kierowcy początkowo myślałem ze to mokre z butów bo miałem welurowe dywaniki suszarka wysuszyłem i dałem gumowe patrze na 2gi dzień i znów wilgotne suszyłem ok 22 o 6 rano już wilgotne auto stało nie jeździło stoi na dworze .
Pomóżcie mi odnaleźć przyczynę .
Wcześniej auto stało jak były deszcze i nic, jeździło w deszczu i tez było ok jakiś czas temu jak myłem auto to mi w środku zaparowało bo ciepło było ale to jakoś olałem ale teraz muszę znaleźć przyczynę.
batman500
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

12 Paź 2010, 07:51

Drogi kolego, ostatnio sam przechodzilem podobny temat. Najwazniejsze zeby sprawdzic rynienki po ktorych woda splywa podczas deszczu, lub jak masz szyberdach to rynienki odprowadzajace wode z niego. U mnie okazalo sie ze woda leciala do srodka po wiazce kabli ktore, szly od szkrzynki z bezpiecznikami. A woda zatrzymywala sie w podszybiu uszczelka od maski byla zalamana i leciutko podciekalo po przedniej przegrodzie i na kabelki i do srodka. Zeby zlokalizowac ten wyciek wyjalem cala wykladzine z auta i wtedy. Pojechalem na myjnie i lalem wode w rozne miejsca a druga osoba od srodka patrzyla czy nie leci. Mam nadzieje ze cos pomoglem.
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

12 Paź 2010, 19:05

No wiec tak jest to woda nie jest to żaden płyn eksploatacyjny.Moje pytanie teraz to takie czy moglem wyrwać jakiś korek od dołu gdyż raz zadarłem podwoziem a wilgoć się pojawiła nawet jak nie było żadnego deszczu itd tylko stało na dworze. Dziś sprawdzałem czy nie cieknie gdzieś przy szybie wyciągnąłem kratkę odpływy drożne ,lecz zauważyłem bo auto miałem krzywo ustawione ze jak woda mi została i się jej dużo nazbierało co normalnie spłynie to lekko soc leciało kolo pedałów jak lałem wodę ale zaraz wyschło i spokój wiec uważam ze to nie jest powodem tego bo to jakby w innym miejscu i delikatnie i wyparowało a normalnie tak woda nie będzie stać ale przelecę tam silikonem ( wychodzi ze przez taka czarna skrzyneczkę która tam jest).Uważam czy rzeczywiście nie poszedł jakiś korek jak auto stało nie było deszczu a podłoga wilgotna(wilgotna tak na wysokości biegów ok 10 cm od pedałów).
batman500
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

20 Lis 2010, 20:31

Podpinam się pod tematem zaprowadziłem vectre na przecieki i mechanik mi niby zrobil mowił, że uszczelnił klejem do szyb na wiązce kabli, która wchodziła do wewnątrz samochodu niestety po teraz znowu mam mokro wzdłuż lewego progu (od kierowcy). Dodam, ze przez te wycieki zgnila mi podloga i musialem dac wiki do wyspawania, bo poprzedni wlasciciel nie przywiazal do tego uwagi, zeby zlikwidowac ten wyciek
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższy poziom bezpieczeństwa od Volvo
    Wraz z debiutem w Genewie nowego Volvo V40, po raz pierwszy zaprezentowano innowacyjne rozwiązanie z zakresu bezpieczeństwa biernego – poduszkę powietrzną chroniącą pieszego. Jednak to nie wszystko. Właśnie przedstawiono ...