Województwo łódzkie - gdzie jeździć?

16 Mar 2015, 11:23

Cześć,

Poszukuję jakichś ciekawych tras w woj. łódzkim. Dokładniej chodzi mi o jakieś zakręty, trochę prostej, takie miejsce gdzie można wieczorem podjechać i troche się pobawić. :)
A, i czy zna ktoś z Was może namiary, też w woj. łódzkim, na jakieś miejsce, w którym można sprawdzić spokojnie przyspieszenie auta? Jakiś zamknięty pas startowy?

Pozdrawiam,
Tomek
tomaszq
Obserwowany

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Polo 6N
Paliwo: Benzyna + LPG

18 Mar 2015, 12:49

Ja znam jedynie tory kartingowe w których można pośmigać, ale chyba nie o to Ci chodzi?
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

23 Mar 2015, 12:04

Ja ci mogę doradzić żebyś wystartował w jakieś sprawnościówce czy really sprincie, przesyłam ci linka z nadchodzących imprez w województwie łódzkim, wybierz się na któreś i pojeździj. http://www.siescigam.pl/Szukaj
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

24 Mar 2015, 19:01

Osobiście polecam ulicę Józefiaka i Aleje Ofiar Terroryzmu 11 Września. Jest to ładny 6 kilometrowy odcinek drogi na której można sprawdzić co nasze auto potrafi. Czasami można tam się pościgać z innymi ludźmi.
audiUidua
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 1990
Auto: Audi

28 Mar 2015, 21:18

audiUidua napisał(a):Osobiście polecam ulicę Józefiaka i Aleje Ofiar Terroryzmu 11 Września. Jest to ładny 6 kilometrowy odcinek drogi na której można sprawdzić co nasze auto potrafi. Czasami można tam się pościgać z innymi ludźmi.

A nie są to drogi publiczne w terenie zabudowanym? Może zanim znowu napiszesz coś nader głupkowantego, to może się wcześniej zastanów... :sly:
A tomaszq raczej nie chodziło o drogi wspomniane przez ciebie....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Kwi 2015, 10:54

a wypróbowałeś obwodnicę Łodzi za portem w kierunku Pabianic? dla mnie ta trasa jest mega! zazwyczaj mało ludzi z niej korzysta, dużo świateł, nowa droga i może co nieco poszaleć
Cynober
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1980
Auto: Toyota Corolla
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...