WRC

26 Maj 2011, 10:19

Witam! Planuje w wakacje , zrobić autko podobne do wrc , Mam jeden problem , nie wiem czy faktycznie cały układ wydechowy ma być pusty ? Może ktoś z was coś robił już takiego ? Chodzi mi o taki dźwięk jak w autach wrc ,i żeby strzelał tłumik ;D
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

27 Maj 2011, 12:19

myśle że nie tyle co pusty co przelotowy czyli cały układ to rura a na końcu tylko jakiś tłumik dźwięk będzie fajny a co do strzałów z rury to chyba trzeba opóźnic zapłon ale niech się jeszcze ktoś inny wypowie
Sikora95
Początkujący

Auto: Nie mam

01 Cze 2011, 14:27

Ja powiem takie coś , w WRC jest całkowicie inna elektryka itp jak by kazdy zmienil tlumnik i zaplon to by bylo fajnie bo sam chcialem tak zrobic.Ale to jest wiecej grzebania. Dawka paliwa przepustnica zaplon itp.
sebastian131313
Początkujący

Miejscowość: Konin
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4 MPI 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

01 Cze 2011, 18:11

powodzenia w projekcie, ale potem się nie zdziw że sąsiedzi będą narzekać
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

02 Cze 2011, 10:02

dawidpawlik1 napisał(a):Witam! Planuje w wakacje , zrobić autko podobne do wrc

Tylko z wyglądu, auto klasy WRC to praktycznie wyczynowa konstrukcja z lekkim nadwoiem przypominającym cywilny samochów. Ja bym zaczął od zawieszenia i bezpieczeństwa, czyli dobra klatka, kubły, szelki i kaski, dopiero szedł dalej ale pomysł fajny, powodzenia!
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

02 Cze 2011, 21:02

Fajny pomysł , ale chyba na własną reke to długo zajmie i koszta beda ogrome> Mimo wszystko życze powodzenia :)

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez AutoSol Sklep, 02 Cze 2011, 21:42, edytowano w sumie 1 raz
AutoSol Sklep
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Adaptacyjne reflektory LED
    Dzięki zastosowaniu diod LED, reflektory mogą być o wiele mniejsze i mieć praktycznie dowolny kształt. Ze względu na niski pobór mocy, niższe jest również zużycie paliwa. W zależności od zastosowanych rozwiązań, ...

04 Cze 2011, 17:59

Dzięki wielkie .Pozdro .
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki