Wskaźnik paliwa

06 Lut 2010, 19:41

witam wskaźnik paliwa w moim lanosie po włączeniu zapłonu jest na równi z pierwszą kreską a po wyłączeniu zapłonu nie opada do zera skazówka jest w tym samym miejscu co była przez to nie wiem czy jest tyle paliwa ile pokazuje na włączonym zapłonie miał ktoś podobny problem dodam, że jeżdżę na LPG
Szutek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • 06 Lut 2010, 20:53

Prawdopodobnie zawiesił się pływak. Podjedź na CPN i zatankuj troche paliwa - zobaczysz czy wskazówka się podniesie.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

09 Lut 2010, 17:34

ja mam ten sam probelm w escorcie i to bd plywak w baku jest woda i w plywaku moze byc dzierka i moze tam byc woda i dlatego sie tak dzie ja tylko po dolaniu do pełna jest ok
    '
    piotr1919
    Nowicjusz

Miejscowość: Żnin

09 Lut 2010, 21:47

W samochodach Daewoo,a przynajmniej w Lanosach, Nubirach, Nexiach wskazówka poziomu paliwa nie opada po wyłączeniu zapłonu. Pozostaje na tej pozycji co w czasie jazdy. Zatsankuj z 10 litrów i zobaczysz, czy się podniosła. Z tym, że chwilę to potrwa - wskazówka nie podniesie się od razu, w ciągu dwóch sekund. Ona poprostu podnosi się bardzo powoli.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Lut 2010, 17:49

wszystko gra do tankowałem i wskazówka sie podniosła
    Szutek
    Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Sports 800 - legenda modelu
      Toyota Sports 800 to pierwszy sportowy samochód firmy Toyota i pierwszy na świecie kabriolet z dachem typu Targa. Eksperymentalny prototyp Toyota Sports 800 Gas Turbine Hybrid był także zapowiedzią bijącego dziś rekordy ...