Wujek w Sejmie potrzebny...

19 Maj 2009, 11:40

ostatnio w rozmowach z kamratami taki temat zaszedł....

zdziwienie poszło na taką okoliczność dlaczego jeszcze żaden "MądryGłów" nie wpadł na to by w Beskidach, Bieszczadach na Jurze czy w Sudetach, albo w formacjach łączonych, nie wyznaczyć szlaków turystyki off-roadowej... coś na kształt szlaku górskiego... szlak bedzie przecierał się i ewoluował przecież sam za sprawą naszych opon i strat w karoserii... a za to żeby było mądrze płacimy np. off-vinietę na tydzień, dwa czy jakiś tam czas...
nie mówię nawet o tym że płacę taką vinietę za 2 tygodnie i zwiedzam Polskę piękną naszą przemykając polem, łąką, lasem z Gołdapi do Jeleniej Góry czy ze Świnoujścia do Ustrzyk Dolnych....

qrna... ludzie.... ma ktoś wujka w Sejmie... jest temat....
chętnych do testów nie braknie jak sądzę... :mrgreen: :wink:

albo temat już rozwiązany tylko jam, głupi, nie zauważył....
Awatar użytkownika

Miejscowość: śląsk

19 Maj 2009, 12:49

takich tras nie ma i nie będzie. ekolodzy, parki narodowe itp przenigdy nie pozwolą na taką "degradację" terenów dziewiczych. a szkoda, bo w Stanach na przykład czy Izraelu są takowe trasy i kasa z ich użytkowania wspomaga w niezłym stopniu budżety gmin.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Maj 2009, 13:08

tak tylko se cicho pomyślałem że fajnie by było....

Pozdrawiam Karson... :wink:

chyba zamiast wymyślać to pójdę kupić marchewkę... i ziemniaczka...
i SZEŚCIOPAK ! :mrgreen:
Awatar użytkownika

19 Maj 2009, 15:04

fajna sprawa by była gdyby takie coś powstało w Polsce, obojętnie gdzie, żeby stworzyli szlak dla turystyki off radowej.

Jakiś tydzień temu a propos tego typu rozwiązań czytałem w pewnym piśmie off road, że w U.S.A. na pustyni Mojawe został dopuszczony teren dla off-roadowców, ns którym to mogą dowolnie, jeździc, biwakowac, organizowac zawody itp. Oczywiście generuje to spore zyski, bo odbywają się tam różnego rodzaju zawody np. rock crawling itp co sprzyja wizytom turystów i wszelakiej publiczności tym zainteresowanej.

Lecz jak powszechnie wiadomo Polska to nie Stany i u nas zawsze ktos bedzie utrudnial zycie :mrgreen:

[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 15:08 ]
tak se myślę, że może i ja w takim razie zaatakuję sześciopak :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

19 Maj 2009, 17:25

taaaa... no właśnie....

w tych realiach bez SZEŚCIOPAKU ni hu hu.... :mrgreen:
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...