Wybór auta do jazdy głównie po mieście (niewielkim)

06 Cze 2025, 10:02

Hej, szukam pomocy w wyborze auta.
Jeżdżę głównie po mieście (niewielkim), około 6 razy w miesiącu wypuszczam się dalej +- 100km. Szukam samochodu w benzynie, najchętniej 1.6 i wzwyż, rocznik minimum 2012 i młodsze, kombi, suv, crossover tylko i wyłącznie - żadne hatchbacki. Zależy mi, żeby auto było mało awaryjne dlatego najchętniej rozrząd na łańcuszku, nie żadne THP i nie 3 cylindrowe silniki. Budżet jakim dysponuje to około 27 tys złotych. :yes:
elsamys
Obserwowany

06 Cze 2025, 10:07

Wstępnie brałam pod uwagę Mitsubishi asx ale często za egzemplarze z 2011 roku trzeba zapłacić średnio 32 tys złotych, Peugeot 508 sw w kombii ale ciężko znaleźć sztukę z jakimś dobrym silnikiem
elsamys
Obserwowany

Dzisiaj, 11:22

elsamys napisał(a):brałam pod uwagę Mitsubishi asx
Ciekawe auto i w miarę mało awaryjne, trzeba tu zwrócić uwagę na ewentualną rdzę na podwoziu tak więc dobrze go przejrzeć na jakimś kanale przed kupnem.

Jak chcesz takie trochę wyższe auto z tamtych lat to trzeba pamiętać że rynek jest tu ograniczony bo jeszcze nie były tak mocno popularne crossovery. Możesz zerknąć na Kia Venga to całkiem nieźle wypadające auto jeżeli chodzi koszty eksploatacji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35