Finito...Jestem po naprawie.
Sam to mogłem jak zawsze zdjąć sobie i wyczyścić przepustnicę ale tym razem to moja diagnoza na oko była trafna choć przyznam się ,że zdjąłem przed wczoraj przepustnicę i wymyłem...
![Rolling Eyes :roll:]()
Objaw po tym zabiegu nie ustąpił ale przy okazji obejrzałem różne rzeczy w kierunku podciśnienia i lewego powietrza. Dla własnego spokoju. Niczego nie znalazłem. Popatrzyłem też jak wpięli mi tą nową instalkę. Nie miałem jakoś dziwnych zastrzeżeń na oko. Nawet odległości parownika czy sterownika od największych źródeł ciepła typu kolektor były zachowane.
Tak na marginesie sterownik AG który założyli ,to podstawowy COMPACT .
i konkret...
Zaprowadziłem do tego renomowanego elektronika. Mrugał check ale to olali i chcieli najpierw oblookać z zewnątrz i zdjąć przepustnicę. Po tam jak im powiedziałem ,że robiłem to dzień wcześniej ,to odpuścili.
A więc po ich diagnozie : CEWKA.
Zamówili od razu oryginał,bo nie bawią się w półśrodki. Załozyli ,jeździli po mieście na próbach. Zadzwonili,że można odebrać.
Koszt łączny 600 zł.
Silnik pracuje na lpg i na PB jak nowy bez żadnych wibracji.
Pierwszy raz zatankowałem gaz po 200km. Warunki tych 200 km, to przemieszczanie się po poznańskich korkach dużego miasta. Poza tym auto sporo chodziło na luzie po warsztatach i u mnie pod chatą jak robiłem testy oraz wypadały mu zapłony...
Wyszło mi 12,8l /100km. zobaczymy po kolejnym tankowaniu ale raczej jest spalanie ok. liczyłem u nas na spalanie dla 2,0 ok 13l /100km.